Op donderdag 28 november wordt de Participatieprijs weer uitgereikt aan een Haarlems sociaal-verbindend burgerinitiatief. De jury zal hierbij ook €1500,- uitreiken aan het beste initiatief. Hierbij kunnen jullie ook aanwezig zijn. Initiatieven hebben nog tot 15 november om zicht aan te melden.

Laatste editie 2017

De laatste editie van de Participatieprijs was alweer in 2017. De prijs werd toen uitgereikt tijdens het Uitblinkerfestival. De prijs werd toen uitgereikt aan de Boodschappenbus. De Boodschappenbus is een project dat Haarlemmers helpt om hun boodschappen en andere benodigden te halen bij het Marsmanplein. Na afloop wordt er gezamenlijk een kopje thee of koffie gedronken in Buurtwinkel Marsmanplein. Dit was natuurlijk een heel goed initiatief, want eenzaamheid bij ouderen was toen al een groot probleem en dat is het nog steeds. De jury had dit over het uiteindelijk winnende intiatief te zeggen: “Het laten participeren en verbinden van mensen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen om hun boodschappen te doen is veelzeggend. Door de mensen op te halen, gezamenlijk wat te drinken en vervolgens thuis te brengen blijven de mensen meedraaien in de buurt. Het hulpverlenende aspect gecombineerd met het gezamenlijk wat drinken weet te zorgen voor aandacht en leidt tot het leggen van nieuwe contacten. Deze punten maken de Boodschappenbus de winnaar van de Particpatieprijs.”

Participatieprijs 2019
Zie hier de voorwaarden.

Waar en wanneer is de uitreiking van de Participatieprijs 2019?

De uitreiking van de Participatieprijs 2019 zal plaatsvinden op donderdag 28 november van 16:00 uur tot 18:00 uur bij restaurant SMAAK aan de Oudeweg 91-95 (Waarderpolder). Check de website voor meer informatie.

Meer HB? Check hier het artikel over HB 3.0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here