Voor de verandering zijn we weer eens in het Patronaat. Wie staan er deze avond op het programma? Pat Smith, Playground Zer0 en HAEVN. De laatstgenoemde trapt af en melodieën komen ons tegemoet die veel aan London Grammar doen denken. Niet heel gek overigens, aangezien ze een samenwerking hebben gehad met dezelfde producer, Tim Bran. De sfeer in de zaal is rustig, maar hier zal snel verandering in komen.

hb04

Gewoon Pat Smith
Voor het optreden zegt Smith over zijn act: “Het is niet zozeer solo, maar gewoon Pat Smith. Ik draag mezelf uit. Ik ben nog steeds frontman van Splendid en nu ook van mijn eigen band.” Hij mag als tweede op en wordt bijgestaan door de drie heren Robin Veldman, Jasper Lieuwma en Camiel Meiresonne. Camiel bekend van Son Mieux. Robin en Jasper ook leden van Playground Zer0. Ons kent ons dus. Wat mannen van Splendid staan in het publiek alles te bewonderen. Zodra Smith begint, voelt de zaal al feestelijker aan. Het ene nummer knalt na het andere en dat het publiek uit hun dak gaat, is een understatement. Een ruim repertoire, met onder andere de nummers ‘Dreamgirl’ en ‘Pirate!’.

hb03

Bier, planten en muziek
Na afloop rennen Veldman en Lieuwma richting backstage, om zich snel om te kleden. Zij zullen namelijk nog een keer op moeten. Joeri Jager voegt zich erbij en daar staat dan Playground Zer0. Hoe deze band begon? Een aantal jaar terug kwamen ze in contact met wat jongens in Roemenië die bladmuziek aanboden voor drumcomputers. Playground Zer0 heeft deze uitgewerkt en inmiddels is er een uniek eigen genre ontstaan. Nu is het echt een band en hebben ze ook heel veel eigen werk. Het genre komt sterk overeen met dat van Pat Smith. De heren geven wel aan dat de muziek van Smith meer liedjes zijn en dat van hen meer mix. Hoe je het ook wilt noemen, het energie-level blijft tijdens hun optreden nog steeds erg hoog. Na ook een drie kwartier te spelen, met onder andere Pat die nog opkomt om een nummer mee te doen, is het dan echt klaar. De zaal loopt gestaag leeg en wij voegen ons weer backstage. Een erg chille sfeer hangt er en net als het publiek, zullen ze hopelijk nog lang nagenieten met wat bier en planten.

hb05

Fotografie: Jaap Kroon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here