Foto: Harold Versteeg | Photofresh.nl

We hadden het je toch gezegd; rigter! live komt met een line-up van heb ik jou daar. Deze 10de en laatste keer was onvergetelijk in een uitverkocht Patronaat. Dat het was uitverkocht is maar goed ook, want alle kaartopbrengst gaat naar KiKa. Terecht uitverkocht ook, want met je kaart kon je o.a. Van Velzen, Typhoon, Douwe Bob en Gotcha! live zien optreden.

Benefietconcert Rigter Live! in de Patronaat Haarlem

Sterk begin
Sandra van Nieuwland,
Haarlemse en finalist van The Voice of Holland 2012, trapte af.  Alle artiesten zongen één cover en voor Sandra was dat Vogue van Madonna. Op geheel eigen wijze zette zij deze cover ijzersterk neer. Na haar openingsoptreden, waren daar Viggo Waas en Peter Heerschop (vaste hosts van dit benefietfestival) om de avond aan te kondigen. Een van de vragen aan het publiek was welk optreden het meest was bijgebleven. Unaniem koos het publiek voor die van George Baker in 2007. Nou, hadden wij even mazzel, want George zou de avond afsluiten. Na het praatje van Viggo en Peter volgde Racoon, die meteen de hele zaal meekreeg. Als Racoon er staat, staat er een band van formaat. Met Billy Joel’s Piano Man lukte het zanger Bart om de hele zaal te laten meezingen. Van waar wij stonden was dat een mooi gezicht.

Kwijt
Alderliefste deed hun eigen mooie Coude Coude, waarna zanger Gerard Jan Alderliefste het nummer Zing, Vecht, Huil, Bid inzette. Het werd pas duidelijk dat dit een duet was met Michaël Prins toen laatstgenoemde (te laat) het podium op stormde. Michaël blijkt weleens kwijt te zijn. Het was snel vergeten, want de hele zaal ging los deze klassieker van Ramses Shaffy.

Podiumbeest
Goede vriend van Wim Rigter en mede-initiator van dit benefietfestival Daan van Rijsbergen heeft een zoon die, zo werd hij aangekondigd door Viggo en Peter, ten tijde van het overlijden van Wim nog in de luiers zat (is overigens niet te hopen voor hem, hij was toen namelijk 11), maar nu groot genoeg is om een killer performance weg te geven. Stijn van Rijsbergen is een podiumbeest die stond te rocken met Get what you give, terwijl op het scherm achter hem filmpjes werden getoond van Wim.

Geniet
Daarna kwam Monique, vrouw van Wim, het podium op om te vertellen waarom dit de laatste rigter! live was. Zij wilde Wim weer voor haarzelf en voor Jip, haar dochter. Op dat moment stormde 12-jarige Jip het podium om haar moeder te omhelzen en kwamen de onvermijdelijke tranen. Niet alleen op het podium trouwens. Euforisch van deze, nu al, prachtige avond gaf Monique het publiek nog een advies mee om ter harte te nemen: “Hou van de mensen om je heen. Leef. Geniet.”

Benefietconcert Rigter Live! in de Patronaat Haarlem

Veiling
Het was weer de beurt aan Michaël Prins, die deze keer pech had met het geluid van zijn piano. Maar daardoor kon hij wel laten zien dat hij, ook als hij niet ‘verscholen’ zit achter zijn piano, een optreden kan geven waarmee hij iedereen raakt. Deze keer met A Change Is Gonna Come van Sam Cooke. Daarna kwam Typhoon, die op 22 november in een (allang) uitverkocht Patronaat staat. Mensen die hem niet kenden, vergeten hem nu nooit meer. Typhoon maakt er een feestje van. Wie er ook een feestje van maakten, waren de bandleden van ZZ Top. Oh wacht, dat waren Giel en Gerard. Na dit optreden gingen hun gitaren in de veiling. Maar liefst 2800 euro brachten ze op, een bod van niemand minder dan Rolf Erkens, eigenaar van Café Koops.

Benefietconcert Rigter Live! in de Patronaat Haarlem

Beukers
‘Als de mannen zich van de jongens gaan onderscheiden dan gaat Gotcha! spelen’, hoorden we iemand zeggen. Wij hadden het niet beter kunnen omschrijven. Iedereen gaat erin mee als Gotcha! op het podium staat. Nog steeds zijn zij Haarlems trots. Na deze beukers was Van Velzen aan de beurt. Wat ons betreft heeft deze kleine man bewezen dat hij groot kan performen.

Record
Na het optreden van George Baker, dat uiteraard weer een knaller was, werd aan het einde van de avond de cheque uitgereikt aan Jip. Zij kwam crowdsurfend in een opblaasbootje van achter het publiek het podium op. Deze laatste keer is een recorbedrag van € 55.000,= opgehaald. Al dat geld gaat naar KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.

Benefietconcert Rigter Live! in de Patronaat Haarlem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here