Paul Knieriem regisseert toneeltekst van Judith Herzberg

0
56

Regisseur Paul Knieriem neemt op spectaculaire wijze afscheid bij Toneelschuur Producties met het grootste ensemblestuk ‘Kras.’ Deze door Judith Herzberg geschreven toneelklassieker wordt gespeeld door een achtkoppige cast met Samora Bergtop, Jan-Paul Buijs, Tjebbo Gerritsma, Malou Gorter, Marlies Heuer, Piet Kooij, Keja Klaasje Kwestro, Lindsay Zwaan. De kaartverkoop is gestart.

Kras.

Paul Knieriem kiest Kras

Na Troje Trilogie kiest Paul Knieriem opnieuw voor een Nederlandse toneeltopper: Kras, geschreven door Judith Herzberg in 1988. Kras is een interessant verhaal: elke nacht haalt een insluiper het hele grachtenpand van Ina, een gescheiden vrouw van tegen de 70, overhoop. Er wordt wonderlijk genoeg niets vermist. Is er dan wel wel sprake van een inbraak, zou je denken? In ieder geval krijgt Ina door het gedoe nu wel elke dag haar kinderen te zien: de ongetrouwde dochter Do die altijd voor iedereen klaar staat en dat wil weten ook; de zoons William en Theo die huwelijksproblemen hebben en de jongste zoon Manfred die zich druk maakt over het milieu en wat alles kost. Over hun moeder maken zij zich geen echte zorgen, daarvoor zijn ze te zeer vervuld van hun eigen problemen.

1988. Judith Herzberg ontvangt Charlotte Kohlerprijs voor toneelstuk Leedvermaak.

Judith Herzberg ontvangt Prijs der Nederlandse Letteren 2018

Judith Herzberg is één van de grootste toneelschrijvers van ons taalgebied. Zij weet met alledaagse taal een ongekend poëtische wereld op te roepen, die zowel geestig en herkenbaar als zeer pijnlijk is. In haar dialogen komt alles via een omweg ter sprake. De personages lijken alleen maar te praten om de (pijnlijke) stilte te vullen. Enerzijds is het heel alledaags, anderzijds gaat het over grote thema’s. Maar, die worden licht verteld.” Op 21 april werd bekend dat Judith Herzberg de Prijs der Nederlandse Letteren 2018 ontvangt. Deze zal in november dit jaar door Koning Willem-Alexander aan haar worden uitgereikt.

Haerlems Bodem is enthousiast over dit stuk! Wil jij er ook bij zijn? De Try outs zijn 10, 13 en 14 november voor de vaste lage prijs van € 12,50. De Première is 15 november 2018. Meer informatie: www.toneelschuurproducties.nl/kras

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here