Op 10 November 2020 lanceert Perfect Earth het eerste nummer van haar nieuwe tijdschrift. Perfect Earth maakt al jaren prachtige inhoud voor haar mobiele games, waaronder geïllustreerde avonturen en informatie over bijzondere dieren uit alle hoeken van onze planeet.

Combinatie

Perfect Earth

Perfect Earth is een combinatie van tijdschrift en doe boek. Het bevat 40 pagina’s aan puzzels, quizzen, weetjes, moppen, kleurplaten, stripverhalen en informatie over dieren en hun natuurlijke leefomgeving. Alles rijk geïllustreerd door striptekenaar Bart den Heeten. 

Elk nummer komt met een uniek bordspel, dat lezers zelf in elkaar zetten. Zo combineren we leuk en leerzaam en betrekken we kinderen op passende wijze bij belangrijke maatschappelijke thema’s. Ook belicht iedere editie van het tijdschrift een specifiek natuurgebied. Als eerste komt het Amazone regenwoud aan bod, inclusief de uitdagingen die daar spelen op het gebied van ontbossing.

Amazone Regenwoud

Perfect Earth

Elke Perfect Earth wordt gepresenteerd door een lokale hoofdpersoon die de lezer over de bijzonderheden uit de regio vertelt. Jabuti woont in het Amazone regenwoud en weet als geen ander welke dieren daar leven en wat de bedreigingen zijn voor zijn thuis. 

Toekomstige edities van het magazine zullen andere gebieden belichten, zoals het Great Barrier Reef, de Serengeti en de Noordpool. Daarin gaat het onder andere over koraalsterfte, plastic soep, illegale handel in dieren en opwarming van de aarde. Maar Perfect Earth is niet van de rampscenario’s, maar ze gaan voor positieve gedragsverandering door inzicht en bewustwording. 

Perfect Earth wil ouders een mooi instrument geven om hun kinderen te interesseren voor de natuur. Het tijdschrift wordt gedrukt op 100% gerecycled papier, bevat geen reclame en kost € 4,99,-. Het eerste nummer verschijnt 10 November, 2020 in de schappen van duizenden winkels in Nederland. 

Wie is Perfect Earth? 

Perfect Earth (www.perfect.earth) is een Haarlemse ontwikkelaar en uitgever van spellen, media en  leermiddelen voor kinderen, rondom de thema’s natuur en klimaat.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier over de nieuwste tentoonstelling over stripfiguur de Kleine Prins in het Kleinste Museum van Haarlem, samengesteld door Erik van Muiswinkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here