Good evening Holland! PERMANENT DESTRUCTION is terug. Na het succes van hun eerste show, The SK Concert, zet de pop-up band van theatermaker / performer Naomi Velissariou en sound producer Joost Maaskant haar theatrale concertreeks voort – dit keer rond het thema feministisch terrorisme.

PERMANENT DESTRUCTION

Duitse inspiratie

The HM Concert is geïnspireerd en gebaseerd op het oeuvre van de Duitse toneelschrijver Heiner Müller. De visuals zijn van beeldend kunstenaar Jan Hoek. De eerste concerttour van PERMANENT DESTRUCTION werd door de pers geroemd om de gewaagde combinatie van bijtende lyrics, dansbare melodieën en beukende beats. Afgelopen september won Naomi Velissariou de Regieprijs 2019 voor The SK Concert tijdens het Nederlands Theater Festival. PERMANENT DESTRUCTION – The HM Concert, een productie van Theater Utrecht en St. Naomi Velissariou speelt op 3 en 4 januari 2020 in de Toneelschuur in Haarlem.

PERMANENT DESTRUCTION

PERMANENT DESTRUCTION

The HM Concert is het tweede deel van een muziektheaterdrieluik dat af wil rekenen met taboes uit de huidige beeldcultuur. Sentimenten als liefdesverdriet en vrouwenhaat zijn in die cultuur te mijden thema’s, omdat ze niet sexy of Instagram-waardig zijn. Je kunt jezelf nu eenmaal niet profileren aan de hand van uitingen van pijn. Of wel? PERMANENT DESTRUCTION laat zien dat je je angst kan bezweren door hem te eren, dat alle zwaarte van je schouders glijdt als je danst op het ritme van je pijn. De muziek – variërend van techno tot trap, hardcore en punk – is een opzwepende verklanking van een duistere boodschap, of zoals de band zelf zegt ‘melodrama op speed’. 

PERMANENT DESTRUCTION

The HM Concert: 3 & 4 januari 2020 Toneelschuur Haarlem www.toneelschuur.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de column van onze nieuwste columniste Marianne Overbeeke over Joost Swarte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here