fbpx
- Advertentie -
De creatieven van Haerlems bodem vind je in de colofon.

Persbericht aanleveren

Heb jij een boodschap die je met de wereld wilt delen? Of, in het bijzonder, met Haarlem? Leuk! Je bent aan het juiste adres. Met maandelijks 10.000+ paar ogen, zorgen wij ervoor dat jouw boodschap wordt gehoord. Bij Haerlems Bodem hanteren we twee soorten plaatsingen: betaald & onbetaald. We leggen je op deze pagina graag uit hoe het plaatsen van jouw persbericht in zijn werk gaat.

Waarom persberichten vaak niet geplaatst worden

Een persbericht kan een goed middel zijn om publiciteit te genereren. Een veelgehoorde klacht is dat persberichten niet worden doorgeplaatst. Dit komt meestal doordat ze niet goed genoeg zijn opgesteld.

Een persbericht is een kant-en-klaar artikel over een nieuwswaardig onderwerp dat je naar diverse mediabedrijven stuurt. Het beste is om mediakanalen te kiezen die goed gelezen of bezocht worden door je doelgroep. Deze mediabedrijven kunnen de tekst onverkort overnemen, hun redacteurs kunnen het herschrijven en er een eigen verhaal van maken of ze verwerken het in een groter overkoepelend artikel.

Het lijkt helder en eenvoudig. maar dat blijkt het vaak toch niet te zijn. Bij veel persberichten gaat het mis doordat ze: geen nieuws bevatten of ze eigenlijk advertenties zijn. In sommige gevallen is het bericht niet goed genoeg geschreven of zijn er geen beelden meegeleverd en kost het teveel extra werk om het persbericht te plaatsen. Dus hoe beter de inhoud en vorm van je persbericht is, des te groter de kans is dat je bericht geplaatst wordt.

Betaalde plaatsing persberichten

De schifting die we bij het plaatsen van persberichten maken, is vrij simpel: wanneer je iets te verkopen hebt, dan hanteren we bij Haerlems Bodem een vast laag tarief van € 50,- per persbericht. Voor dat lage bedrag, krijg je met jouw persbericht toegang tot ons lokale lezerpubliek. Elke maand weer zo’n 10.000 paar ogen, uit de regio. Voor plaatsing nemen we contact met je op, sturen we je een betaalverzoek en na betaling plaatsen we je persbericht op de aparte persberichtpagina van Haerlems Bodem. Let op: je persbericht moet wel voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Daarover verderop meer.

Onbetaalde plaatsing persberichten

Kent je persbericht geen commercieel karakter? Ook dan kunnen we overgaan tot plaatsing. Mits je persbericht voldoet aan de hieronder benoemde kwaliteitseisen natuurlijk.

Aan welke kwaliteitseisen moet mijn persbericht voldoen?

Een persbericht verstuur je als je écht iets nieuws hebt en dat wereldkundig wil maken. 

Lees de volgende tips als je wilt weten hoe je jouw nieuws het beste aanlevert bij Haerlems Bodem:

  • Verwerk de 5W’s: Wie, Wat, Waar, Waarom, Wanneer (vergeet ook de H van ‘Hoe’ niet.)
  • Minimaal 300 woorden – Maximaal 500 woorden
  • Pakkende titel
  • Duidelijke intro
  • Verdeeld in alinea’s met subkoppen
  • 2 afbeeldingen – Landscape/Horizontaal (max. 1MB per afbeelding)
  • Duidelijke verwijzing naar website, facebook of andere sociaal media
  • Vermeld contact gegevens

Heb je een nieuwswaardig persbericht? Stuur dit dan naar info@haerlemsbodem.nl. Vergeet niet om ook bijpassende foto’s toe te voegen (geen stock)! Onze redactie bekijkt en beoordeelt je bericht op bovenstaande criteria én kijkt naar het al dan niet commerciële karakter van je persbericht. Het kan zijn dat er naar aanleiding van het persbericht contact met je opgenomen wordt. Zorg dus dat je goed bereikbaar bent. Omdat de stroom persberichten groot is, nemen we geen contact op met verbetervoorstellen voor je persbericht. Als je persbericht niet voldoet aan bovenstaande zaken, kunnen we helaas niet overgaan tot plaatsing.