fbpx
- Advertentie -
De creatieven van Haerlems bodem vind je in de colofon.

Persbericht aanleveren

Een persbericht kan een goed middel zijn om free publicity te genereren. Een veelgehoorde klacht is dat persberichten niet worden doorgeplaatst. Dit komt doordat ze vaak niet goed in elkaar zitten. 

Een persbericht is een kant-en-klaar verhaal over iets nieuws dat je naar media stuurt die gelezen worden door je doelgroep. Dus één bericht dat naar een vooraf geselecteerde medialijst gaat. Media kunnen de tekst onverkort overnemen, journalisten kunnen het herschrijven, of ze maken er een eigen verhaal van of verwerken het in een groter artikel.

Het lijkt helder en eenvoudig. Maar dat blijkt het vaak toch niet te zijn, want persberichten hebben over het algemeen twee problemen: ze bevatten geen nieuws, of ze zijn te commercieel. Dus, hoe beter de inhoud en vorm van je persbericht, des te meer kans je hebt dat je ermee scoort.

Een persbericht verstuur je als je écht iets nieuws hebt en dat wereldkundig wil maken. 

Lees de volgende tips als je wilt weten hoe je het best jouw verhaal aanlevert bij Haerlems Bodem:

  • Verwerk de 5W’s: Wie, Wat, Waar, Waarom, Wanneer (vergeet ook de H van ‘Hoe’ niet.)
  • Minimaal 300 woorden – Maximaal 500 woorden
  • Pakkende titel
  • Duidelijke intro
  • Verdeeld in alinea’s met subkoppen
  • 2 afbeeldingen – Landscape/Horizontaal (max. 1MB per afbeelding)
  • Duidelijke verwijzing naar website, facebook of andere sociaal media
  • Vermeld contact gegevens

Heb je of jouw bedrijf een persbericht? Stuur deze dan op naar info@haerlemsbodem.nl. Onze redactie bekijkt en beoordeelt deze en beslist of het persbericht wordt geplaatst. Het kan zijn dat er naar aanleiding van het persbericht contact met je opgenomen wordt. Zorg dat je goed bereikbaar bent.

Betreft het een commercieel persbericht dan kunnen wij voor het plaatsing een vergoeding vragen. Hiervoor zal iemand van de redactie contact met je opnemen. Informatie over de tarieven kun je vinden via haerlemsbodem.nl/adverteren.