Ieder jaar wisselt het bijzondere meubilair in Philharmonie en krijgen pas afgestudeerde ontwerpers van Design Academy Eindhoven een plek in de foyers. Op dinsdagavond 20 februari vond de onthulling van de nieuwe creaties plaats en verzorgde Gustan Asselbergs een speciale Dutch Design slagwerkperformance. Ieder meubel heeft zijn eigen verhaal en is op een speciale manier of met bijzondere materialen gemaakt. De Delta Stool van Ecopixel bijvoorbeeld, is gemaakt van hergebruikt kunststof, en de Unusual Chair gemaakt van oude koffiezakken.

Dutch Design

Het Dutch Design team, bestaande uit architecte Lorna Gibson, beeldend kunstenaar Michèle Baudet en zakelijk directeur Yvonne van Popta, maakte tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven een keuze uit het werk van de nieuwe lichting afgestudeerden van de Design Academy Eindhoven. In 2018 is er speciale aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Anton Teeuw, medeoprichter van de Design Studio PLANQ, staat op de lijst van 100 duurzame innovatieve jonge ontwerpers en maakt producten van restmaterialen en hernieuwbare materialen. Ontwerper Jan Puylaert brengt samen met Claudio Milioto het merk Ecopixel en zijn de bedenkers van een nieuwe methode om kunststof te hergebruiken. De ‘Haarlem Shuffle’ in de Van Warmerdam Foyer wordt jaarlijks speciaal ingericht door uitsluitend Haarlemse ontwerpers en ondernemers. Dit keer heeft Studio Hamerhaai de foyer opnieuw ingericht. Het Haarlemse duo maakt fris en duurzaam design. Zij geven oud afval een tweede leven, producten met een verhaal.

dutch design
Gustan Asselbergs tijdens de speciale Dutch Design slagwerkperformance…

Philharmonie als platform voor Dutch Design

Sinds 2015 worden op de ‘Dutch Design eilanden’ – de vloerkleden in de foyers van de Philharmonie – nieuwe Dutch Design meubels tentoongesteld en krijgen ontwerpers een podium om te exposeren. Samen met en naar een idee van architect Frits van Dongen is het concept ‘Philharmonie als platform voor Dutch Design’ ontwikkeld. Dit plan combineert de moderne en historische architectuur van de Philharmonie met een collectie meubels gemaakt door Nederlandse ontwerpers. De Dutch Design meubels zijn het hele jaar te bewonderen en uiteraard te gebruiken in de Philharmonie Haarlem. Alle meubels zijn rechtstreeks te koop bij de makers. Benieuwd geworden? Meer informatie is te vinden via de website www.theater-haarlem.nl/dutchdesign.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here