Thijs Pichel is een jongeman van 26 jaar die opzoek is naar een uitdaging. Dit jaar gaat hij voor zichzelf beginnen als gitaarbouwer en start hij zijn eigen bedrijf Pichel Guitars. Custom gitaren, afstellen en zelfs reparatie! Uiteraard van Haarlemse Bodem.

Thijs heeft als passie gitaren en gitaarspelen. Hij is ooit begonnen met de opleiding ‘ambachtelijk meubelmaker’. Dit was een typische kwestie van ‘bij gebrek aan beter’, want er zijn geen opleidingen tot gitaarbouwer. Via zijn opleiding kon Thijs stage lopen bij Adamovic, een bedrijf dat ambachtelijke basgitaren maakt.

Na zijn opleiding is Thijs meubelmaker geweest voor een houtproject van de Schalm. Maar toen hem een baan werd aangeboden bij Aristides Instruments, een bedrijf dat kunststof gitaren bouwt, kon hij geen nee zeggen. Hier heeft hij voornamelijk het precisie werk gedaan. Daarnaast is zijn hobby nog steeds gitaarspelen, dus speelt Thijs in drie verschillende bandjes.

Begin-van-gitaar700px

Pichel Guitars 
Pichel Guitars, spreek uit als Pie-sjel, zal zich uiteraard bezig houden met het bouwen van (bas)gitaren. Daarnaast is het ook mogelijk om afstel- en reparatiewerk te laten doen. Voor een ieder die graag een gitaar wilt,  voor hem (of haar!) zelf is dit de unieke kans. Voor eenzelfde bedrag dat een kwaliteitsgitaar kost, koop je er één bij Thijs.

woozy-fretboard-3

Een Pichel gitaar is uniek. Qua hout over de top, maar qua hardware minimaal. Het moet er simpel uitzien, maar wanneer je op de details let, moet zichtbaar worden hoeveel vakmanschap er in de gitaar is gestopt. Pichel Guitars zijn geïnspireerd door vintage gitaren. “Lekker groot en massief.” Uiteraard is bespeelbaarheid van allergrootst belang.

Thijs gebruikt verschillende soorten hout voor zijn gitaren en is altijd aan het experimenteren met de soorten en de klank die ze geven. De ene houtsoort is lichter en zorgt voor een andere resonantie. Qua prijs wil Thijs niet onderdoen voor de concurrentie en vraagt een gelijke prijs. Uiteraard ontvang je bij Pichel Guitars kwaliteit in een uniek object, want vergeet niet dat je mee kan denken met de bouw. Dubble cut, bridges of inlays in het fretboard, alles kan!

 

Wanneer we vragen waarom Thijs voor zichzelf is begonnen, antwoordt hij dat het idee altijd al heeft bestaan, maar dat hij nooit de tijd heeft gehad. “Dus toen heb ik de knoop doorgehakt en besloot ik het gewoon te gaan doen.” Uiteraard wordt Thijs gevoed door zijn passie voor gitaren en daarom werd het nemen van dit risico vergemakkelijkt. Ook is Thijs al benaderd door mensen die graag willen dat hun gitaar nagekeken of gemaakt wordt.

Toekomst
Thijs weet hoe de markt werkt en heeft veel geleerd van zijn ervaring bij Adamovic en Aristides Instruments. Nu is hij opzoek naar een ruimte om zich te richten op zijn passie. Zo hoopt hij meer opdrachten te krijgen en uiteraard is hij beschikbaar voor afstel- en reparatiewerk. Wanneer we vragen hoe Thijs zichzelf ziet over 5 jaar, antwoord hij bescheiden dat hij graag genoeg opdrachten wilt hebben om mijn vak uit te oefenen. “Dat is wat ik gewoon te gek vind ”… “Ik wil gewoon een goed product maken waar mensen tevreden over zijn.” Thijs is en blijft humble.

Na een uurtje met Thijs gepraat te hebben, weten wij het zeker. Pichel Guitars gaat een succes worden. De motivatie en kennis zijn aanwezig. Het enige dat nu ontbreekt is een pand, maar dat beloofd er spoedig aan te komen. Alle geinteresseerden kunnen Thijs bereiken via de facebook van Pichel Guitars. Maar je kan hem ook gitaar zien spelen bij een van zijn bandjes, resp:  Poor Edward (folk), Paradigm (70’s psychedelic rock) en Weekend Love (Hardcore Punk).

Header-donker700px

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here