Plants Play – laat bomen maar muziek maken

0
56

Lekker beuken met DJ Beuk, de meer melodieuze tonen van componist Dennenboom of wat te denken van organist Van Eik. Ja inderdaad. Schuif Coldplay, Rihanna of The Beatles maar aan de kant, want bomen zijn de nieuwe muziekmakers van deze tijd. Bomen? Ja, bomen. Er is namelijk een draagbaar apparaatje ontwikkeld dat elektronische signalen van bomen omzet in muziek die je kunt afspelen op je smartphone. 

Band tussen mens en natuur

Door planten en bomen muziek te laten maken, kan de band tussen mens en natuur versterkt worden. Dat is het doel van de Italiaanse makers van Plants Play. Zij hebben afgelopen jaren een innovatief draagbaar apparaatje ontwikkeld dat elektronische signalen van planten omzet in muziek. Plants Play heeft al plantenmuziekluisteraars in meer dan dertig landen en wil nu ook Nederlanders inspireren. Het apparaat, dat zelfs de interactie tussen mens en plant kan registreren, wordt 16 december voor het eerst in Nederland gepresenteerd tijdens de Winterfair in de Haarlemmer Kweektuin.


uitleg van de makers.

Plants Play

Het idee van Plants Play is ontstaan bij Edoardo Taori en Federica Zizzari die jarenlang oude heilige bomen hebben bezocht en beluisterd in onder meer India, Nepal, Colombia en de Canarische Eilanden. Hieruit is de wens ontstaan om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om plantenmuziek te ervaren. Na een succesvolle internationale crowdfund campagne hebben Edoardo en Federica in 2017 Plants Play ontwikkeld. Inmiddels groeit de belangstelling en werken ze onder meer samen met het Italiaanse Ministerie van Onderwijs om jongeren te verbinden met de natuur.

Primeur tijdens de Kweektuin Winterfair

De makers van Plants Play willen nu ook Nederlanders inspireren en ze werken hiervoor samen met eco-consulent Robbert Zoon. Robbert zal voor het eerst Plants Play demonstreren tijdens de Kweektuin Winterfair op zondag 16 december. Vanaf 15.30 uur is iedereen welkom om aan dit winterse event deel te nemen. Naast de Winterfair gaat hij demonstraties en evenementen organiseren in Haarlem, zoals stadswandelingen met de muziek van planten en bomen. Meer informatie vind je op www.plantsplay.nl

De Winterfair is GRATIS! Maar voor € 12,- per persoon kun je aanschuiven voor het diner. Vind je het leuk om gezellig samen te eten met je buurtgenoten? Meld je uiterlijk aan vóór vrijdag 14 december via kweekcafe@gmail.com o.v.v. Buurtdiner.

Meer HB? Check Haarlem vroeger en nu. Een boekje met oude en nieuwe foto’s van Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here