De vijf vrienden Pim, Neal, Frenk, Robin en Seppe, beter bekend als de Ploegmaats, fietsen binnenkort naar het noordelijkste puntje van Schotland om geld in te zamelen voor het goede doel KWF kankerbestrijding. Nouja, niet allemaal dan. Pim, Neal en Frenk zijn de doorgewinterde fietsers van het stel, terwijl Robin en Seppe de belangrijke taak als ploegleider op zich zullen nemen.

De start…

Ploegmaats
Ploegmaats

Vorig jaar rond kerst begon het idee te borrelen bij Neal en Frenk om een lange fietstocht te gaan maken. Alle mogelijke routes passeerden de revue, maar uiteindelijk leek een fietstocht naar Noord-Schotland de meest uitdagende route door de vele heuvels en de onvoorspelbare weersomstandigheden onderweg. Om hun idee kracht bij te zetten doken ze diezelfde avond nog de kroeg in om hun idee tegen zoveel mogelijk mensen te vertellen. There was no way back.

De fietstocht

Het plan is om ruim 2000 kilometer af te leggen binnen 20 dagen met maar twee rustdagen. Best een uitdaging, toch? De tocht zal bestaan uit 18 etappes van ruim 100 kilometer met als eindbestemming het dorpje John o’ Groats. Bekijk de verschillende etappes hier! De ploegleiders Robin en Seppe zullen de chauffeurs worden van de gehuurde camper (mede mogelijk gemaakt door Eef en zijn vrouw) waarin ze gaan overnachten met z’n vijven. Ik vraag me af wat een grotere uitdaging zal gaan worden…

Ploegmaats
Fietsroute naar Noord-Schotland

Sponsoren
Gezond zijn is helaas niet voor iedereen weggelegd, dus als je je dan toch in het zweet werkt op je racefiets, doe je dit natuurlijk het liefst om geld binnen te hengelen voor een goed doel. De jongens pakken dan ook groots uit, van het organiseren van een toffe pubquiz tot het fixen van een wielertenue (tevens ook te koop), alles wordt gedaan om het doel van 10.000 euro te behalen. Het idee wordt goed ontvangen door het publiek en onder andere bedrijven zoals Mantel, Huijg Sport en Friethoes sponsoren de jongens al.

Ploegmaats

Ploegmaats

Hoewel de sponsor bedrijven binnenlopen willen de jongens ook graag mensen zoals jij en ik bereiken. Iets waar Paul (PdeG), een goede vriend van de Ploegmaats, ook graag een steentje aan bijdraagt. Hij reist nu momenteel door Europa met het logo van de Ploegmaats geschilderd op zijn caravan en wijdde er ook een blog aan! Lees deze hier!

PloegmaatsLees hier het artikel op Haerlems Bodem over PdeG

De Grand Depart

21 juli is het zover, dan vindt de Grand Depart plaats! De eerste tocht zal een tocht worden van Haarlem naar Breskens (165 kilometer) waar fanatieke fietsers van harte welkom zijn om deze etappe met de vrienden mee te fietsen! Wil je de vijf vrienden steunen? Dat kan! Naast een bed in Liverpool, kun je ze ook sponsoren door een tegeltje op hun vest te reserveren met een leuke tekst, tekening of waar je dan ook maar blij van wordt. Vergeet ook niet binnenkort cocktails te komen drinken bij Bar Wigbolt of je statiegeld in te leveren bij de AH in Spaarndam voor dit goede doel.

Meer weten? Volg de Ploegmaats via de website, Instagram en Facebook en vergeet ze vooral niet te supporten! Namens Haerlems Bodem, good luck boys!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here