Was het gezellig op het Poldergoud Festival? Nou en of! Kon ons de regen wat schelen? Nee, totaal niet, want het frisse Poldergoud biertje; een kruising tussen een ‘weizen’ en een pilsener, smaakte naar meer. En dan hebben we het niet eens over de aanstekelijke Vinylfeestje, de zomerse klanken van Thaïti, de bedwelmende sound van Indian Askin, de ongepolijste rock van St. Tropez of de beukende elektrohiphop van het Rotterdamse De Likt gehad. Poldergoud Festival is voor herhaling vatbaar omdat iedereen het weer niet zo kon boeien.

Poldergoud Festival

Je Suis Energy en Haerlems Bodem, de drijvende krachten achter dit festivalletje  in de Waarderpolder onder de KPN-toren hebben er alles aan gedaan om hun naam waar te maken. Allereerst een bizar goede line-up met: Peperbek, Nemsis, Vinylfeestje, De Likt, Thaïti, St Tropez, Indian Askin, Knarsetand en Tony Clifton. Ten tweede de uitstekende circulaire en duurzame samenwerkingen met het lokale bedrijfsleven in de Waarderpolder. Ten derde een prima, goedkope entreeprijs van 15 euro. En tot slot een warm welkom door de inzet van vrijwilligers die allemaal dit feestje per se wilden laten slagen. Ga je dan nog zitten mokken over het tegenvallende weer? Nee. Stiekem denk je als bezoeker dan al mee hoe de heren succesvol kunnen doorpakken voor de editie voor volgend jaar. Want, hoe kleinschalig Poldergoud nu ook was, het festival verdient bestaansrecht en is op alle fronten een aanwinst voor Haarlem.

Pilsener

Samen met Uiltje bier presenteerde en tapte Je Suis Energy/Haerlems Bodem een nieuw biertje voor de aanwezigen; Poldergoud Pilsener. Een frisse kruising tussen een witbiertje en een pils. Een zacht pils van gerstemout en Amerikaanse hop. Laag in koolzuur, waardoor het lekker wegdrinkt. Gewoon verrassend fris! Zelfs bij heftige regenbuien. En mocht je toch nog jezelf even wat opwarmen, dan waren er volop kaaslappies, burgers en frieten met chili-mayonaise in de aanbieding

De Likt

Bij het Rotterdamse De Likt hebben ze een bonusaanbieding te vergeven. In drie kwartier schotelen de heren een super-energieke set voor met kneiters van elektra-hiphop waaronder: “Ja Dat Bedoel Ik”, “Finidi George”, “Bloed Aan de Muur”, “Kingston Town”, “Antwerpen” en “Breek Je Nek” dat normaal gesproken samen met De Staat, maar nu om begrijpelijke reden slechts door De Likt wordt uitgevoerd. Krijg je er zomaar een gedicht over een slavink als cadeautje bij.

Indian Askin op Poldergoud FestivalIndian Askin

Zanger Chino van Indian Askin trapt af met een soort van Ton Kas-imitatie. Er is geen groot moppentapper aan de zanger voorbij gegaan. Gelukkig is de Amsterdammer muzikant die de betere dampende indie-rock parels aflevert waaronder “I Feel Something” de eerste van vier singles die Indian Askin in juli uitbracht.

Thaïti op Poldergoud FestivalThaïti

Thaïti uit Nijmegen tovert naar eigen zeggen elk podium om tot een ‘gran fiesta’. Niks teveel gezegd. De dansbare worldbeat-formatie met invloeden uit de R&B en 80’s disco heeft zich bewapend met percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks. En dat komt goed over. De eerste voetjes van de dag gaan op het natte bedrijventerrein van de vloer. Met heur kekke jumpsuit steelt toetseniste en zangeres Florieke Vos de show.

St. Tropez op Poldergoud FestivalSt. Tropez

St. Tropez klinkt bekend. En zonnig. Zanger en bassist Lars Kroon neemt zijn mede-muzikanten waaronder Cas Hieltjes mee naar de Franse kust. We kennen St. Tropez wellicht beter als het voormalige Go Back To The Zoo. Eén groot verschil echter; St. Tropez is vooral smeriger, harder en meer punk dan ooit en knalt er een strakke set doorheen die de geluidsmeters laat pieken.

Tony Clifton

Het Haarlemse antwoord op Mozes And The Firstborn heet Tony Clifton. Rauwe, pretentieloze garagepunk & roll van Merlijn Breedland, Mees en Lenny Kamsma. Sinds het debuut ‘Love Nordic Woman!’ maakt het trio vlieguren. Op, over en van het podium. Zo ook tijdens Poldergoud, want het zweet, rockt en overrompelt. Het publiek ontkomt niet aan zoveel puberaal maar recht-uit-het-hart enthousiasme van de band.

Daarnaast gaven Knarsetand, Nemsis, Vinylfeestje & Peperbek acte de présence. Je Suis Energy kan terugkijken op een divers, geslaagd festival voor iedereen boven de 18, zonder getrut, bakfietsen en quinoa-geneuzel, maar met een aanstekelijk leuk rafelrandje waar Haarlem nog heel wat jaren op kan teren.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here