Met nog iets meer dan twee weken te gaan is PolderGoud 2019 er helemaal klaar voor om een ramknallende dag neer te zetten. PolderGoud Festival 2019 is dit jaar meer dan twee podia met een bar er tussenin. De muzikale programmering is breder, festivalbeleving groter en de duurzame insteek duidelijker aanwezig. Alle ingrediënten om een uniek festival te presenteren zijn ingebracht en de organisatie staat te trappelen om de poorten van het festival te openen. PolderGoud Festival 2019 vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 september en sluit de zomer van 2019 met een knaller af!

PolderGoud Festival 2019
Gooi je haar los!

Bredere programmering: van Tony Clifton tot Donnie

De line-up van PolderGoud festival is dit jaar breder neergezet. De organisatie merkte dat bezoekers behoefte hebben aan een eclectische mix van dansbare live en elektronische muziek. Immers staan festivals als Lowlands, Down the Rabbit Whole en In To The Great Wide Open ook bekend om hun variatie in artiesten. PolderGoud Festival heeft dit jaar gekozen voor een energieke mix van Rock ’n Roll, Indie, Pop, Alternative Dance en Hip Hop. Lokale bands als GUYY, Tony Clifton en BAPTIST, zijn samen met landelijk bekende artiesten als Mozes and the Firstborn, 45ACIDBABIES en Donnie in een interessante line-up geplaatst. Deze laatstgenoemde zorgde recent nog voor een mooi feestje op Lowlands en ook op PolderGoud gaat hij voor de nodige energie zorgen. De programmering van de dag zorgt ervoor dat je vanuit de beste live muziek door gaat naar opzwepende elektronische beats. Bandjes kijken met een biertje in de hand en de voetjes van de vloer!

PolderGoud Festival 2019
Vorig jaar rockte DeLikt het PolderGoud Festival! Dit jaar brengt Donnie de HipHop energie!

Grotere beleving

Naast de muzikale ervaring is de randprogrammering van het festival dit jaar ook goed aangepakt, waardoor de totaalbeleving van het festival wordt versterkt. Zo zorgen de decor- en stagebouwers van 20Tree voor een unieke festival aankleding. Deze creatieve mannen deden dit eerder al voor Woodstock (Bloemendaal), Solar Festival en Wildeburg. Het Haarlemse VRcafe is ook onderdeel van het festival en neemt een ongekende virtuele ervaring mee. Samen met de partymakers van Je Suis Energy wordt er een speciaal deel van het terrein ingericht voor een stuk vertier aansluitend op de muziek. Daarnaast zorgen graffiti-workshops, een skateramp en andere elementen voor een interactieve festivalbelevenis.

PolderGoud Festival 2019
Rockin’ in the Free World!

Duurzame insteek

Duurzaamheid is geen toverwoord meer voor festivals, maar eerder de broodnodige standaard vindt de organisatie. Waarom zou je geen duurzame insteek hebben als dit kan? De organisatie van PolderGoud festival streeft dan ook naar een zo duurzaam en circulair mogelijk karakter.  Zo is er de samenwerking met Uiltje Craft Beer Company dat op nog geen 500 meter van het festivalterrein het speciale PolderPils brouwt. Dit bier wordt uitgeschonken in de herbruikbare festival bekers van de Gemeente Haarlem. Daarbij is Spaarnelanden aangehaakt als partner om het duurzame karakter te waarborgen door onder andere het scheiden van afval op het festivalterrein. Een andere duurzaam element is de foodcourt welke dit jaar volledig vegetarisch is. De uitermate – bij festivals – in trek zijnde Haarlems foodtruck Karma Shoarma is van de partij en de organisatie voorziet zelf in het verstrekken van kaassoufflés. Dan wel uit het vuistje of op een broodje met een beetje pindasaus. Dit alles gebeurt natuurlijk in een cash- en muntloze omgeving. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Wil ook jij dit niet missen? Koop dan hier je kaartjes.

PolderGoud Festival 2019 LINE-UP

PolderGoud Festival | Zat. 7 Sept. | 13:00 – 23:00 | €20,- | A. Hofmanweg 1a | Haarlem | Tickets

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here