Duurzaamheid is geen toverwoord meer voor festivals, maar eerder broodnodige standaard vindt de organisatie van PolderGoud. Het festival wordt dit jaar volledig elektrisch. Waarom zou je geen duurzame insteek hebben? De organisatie streeft dan ook naar een zo duurzaam en circulair mogelijk karakter. Met de komst van de Greenbattery wordt dit karakter bevestigd en haalt het festival haar doelstelling met honderd procent.

Greenbattery maakt het plaatje compleet, PolderGoud elektrisch

PolderGoud elektrisch

In 2018 had PolderGoud al een circulaire en duurzame insteek, welke in 2019 is doorgezet en verstevigd. Door de bevestiging van de Greenbattery als leverancier van duurzame stroom behaalt de organisatie haar duurzame doelstellingen met honder procent. Daarnaast werkt #PG19 zo veel mogelijk samen met lokale partijen. Hierdoor wordt de uitstoot van onder andere transport beperkt en laat een zo klein mogelijke ecologische voetdruk achter. Zo is er de samenwerking met de Uiltje Craft Beer Company dat op nog geen 500 meter van het festivalterrein het speciale PolderGoud Pilsener brouwt. Dit bier wordt uitgeschonken in de herbruikbare hardcups (Festival Maatjes) van de Gemeente Haarlem. Daarbij is Spaarnelanden aangehaakt als partner om het duurzame karakter te waarborgen door afval op het festivalterrein te scheiden. Bezoekers worden aangespoord om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Ook worden de elektrische iZoof taxi’s ingezet om het festivalpubliek veilig en milieuvriendelijk van en naar het festival te brengen. Een ander duurzaam element is de foodcourt welke dit jaar volledig vegetarisch is. De uitermate – bij festivals – in trek zijnde Haarlemse foodtruck Karma Shoarma is van de partij en de organisatie voorziet zelf in het verstrekken van kaassoufflés. Ook het decor, signing en aankleding voorziet in duurzaamheid, want deze wordt geproduceerd van gerecycled materiaal. Dit alles gebeurt in een cash- en muntloze omgeving.

Uitdaging

De organisatie heeft gemerkt dat een festival organiseren en vasthouden aan een duurzaam karakter geen gemakkelijk opgave is. Je kunt met nog zoveel dingen rekening houden honderd procent duurzaam of groen is helaas nog niet mogelijk. De uitdaging ligt in nieuwe ideeën invoeren en het meer bijhouden van de ecologische voetafdruk die achter gelaten wordt. Een vooruitstrevende festival als DGTL houdt bijvoorbeeld al hun logistieke stromingen bij. De organisatie staat open voor nieuwe ideeën en samenwerkingen met lokale partijen. Suggesties met betrekking tot duurzaamheid en circulariteit zijn welkom. Hiervoor mag men contact opnemen. Info@haerlemsbodem.nl

Meer HB? Lees hier over de terugkeer van FRIS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here