Haerlems Bodem is geen ‘sensatie-website’ maar dit nieuws moesten we delen. Op Nu.nl zagen we een schokkend bericht voorbij komen. Nee, niet het feit dat het politiegeweld daalt, maar juist dat het in Haarlem en Bloemendaal stijgt! 

In 2013 hadden agenten in de vier grote steden 6.334 keer geweld nodig om een verdachte te overmeesteren. In 2012 was dit iets hoger met 6.558 keer, sprake van ‘geweld’. Dit blijkt uit onderzoek van NU.nl naar gegevens van de politie over geweldsaanwendingen. De politie kan geen eenduidige verklaring geven over het gedaalde aantal geweldsaanwendingen, laat een woordvoerder weten. “Wellicht waren er minder incidenten waar de politie met geweld hoefde op te treden. Of agenten weten situaties beter te deëscaleren.

Haarlem zelf heeft te maken met een stijging van 29,4 procent

Onze Amsterdamse buren daalden met 1,7 procent. Niet veel, maar altijd beter dan een stijging! Er zijn dus voornamelijk dalingen geconstateerd en dat is natuurlijk goed nieuws. Maar waarom is het gebruik van politiegeweld in Bloemendaal en Haarlem dan gestegen? Haarlem zelf heeft te maken met een stijging van 29,4 procent. Bloemendaal heeft de grootste stijging van alle steden. Hier steeg het geweld met maar liefst 70,6%!!!

Wat zijn jouw gedachten hierover? Ligt het aan de (foute) mensen, of is de politie onnodig harder aan het optreden? Als wij heel voorzichtig onze mening uitspreken, gaat dit over een terechte hardere aanpak. Er zijn te veel agenten die eruit zien alsof je ze omver blaast, dus oom-agent mag van ons best wat harder van zich afbijten. De komende tijd gaat NU.nl onderzoek doen naar geweldsaanwendingen door de politie. Wij houden je op de hoogte!

Bron > www.Nu.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here