Bij Haerlems Bodem helpen we graag onduidelijkheden de wereld uit. (Weet je nog, die afschaffing van de koopavond?). Dit keer viel ons oog op een artikel van de gemeente Haarlem, dat door diverse media werd overgenomen: de Polo Bar in de Lange Veerstraat moet van 19 september t/m 2 oktober dicht. Maar ondergetekende werkt achter de bar in betreffend etablissement en was daarvan niet op de hoogte. Dus danig in de war!

Beginnen bij je werkgever, die het antwoord hoe dan ook heeft, is een beetje saai als je diepgravend journalistiek onderzoek doet. Dus begon ik bij de gemeente – die kwam immers met het schrikbarende nieuws! Dat de gemeente telefonisch niet te bereiken is, werd helaas wederom bevestigd: ‘De wachttijd duurt langer dan u van ons gewend bent. Er zijn nog 3.006.485 wachtenden voor u. Probeer het later nog eens.’ Op Twitter werd gelukkig sneller geantwoord en het onheil werd met de minuut groter: Ja. De Polo Bar gaat twee weken dicht.

Ik geloofde het niet, wílde het niet geloven. Wat weet zo’n Twitter-moderator van de gemeente nou? Kan de gemeente een kroeg echt twee weken dichtgooien als sanctie voor geluidsoverlast? Ja, het was de tweede sanctie binnen twee jaar. Maar is twéé wéken niet een beetje veel? Eigenaar Bert van Kesteren vindt van wel, en tekende bezwaar aan. Dus: Polo Bar mógelijk twee weken dicht, maar zeker niet in de eerder vermelde periode. Van Kesteren: “De maatregel is buiten proportie. Bovendien was er geen sprake van overlast; buurtbewoners hebben later zelfs aangegeven dat ze de maatregel heftig vonden!”

Als personeelslid van de bar én journalist van dit artikel, laat ik me niet verleiden tot een welles-nietes discussie over wel of geen geluidsoverlast. Als vaste gast ben ik immers niet volledig onbevooroordeeld. Over de zwaarte van de straf heb ik mijn bedenkingen, maar kan ik begrijpelijk niet neutraal iets zeggen. Daarom doe ik met dit artikel gewoon waar ik goed in ben: het beantwoorden van een prangende vraag. En in dit geval is het antwoord dus gewoon JA, de Polobar zal open zijn van 19 september t/m 2 oktober. Je kunt gewoon naar de Polo Bar. Als je dat wilt, natuurlijk. Anders ga je naar één van de vele andere geweldige café’s die Haarlem rijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here