Donderdag 16 januari was de derde voorronde van de Rob Acda Award 2019|2020. Deze keer streden Operation Hurricane, POM, Downtown District, MANE en Golden Boy om een plek in de finale. De jury moest weer appels met peren vergelijken maar koos POM als winnaar! Hiermee sleept de band de derde finaleplek binnen. Zij maken kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2020.

Sound heeft een eigen gevoel

“POM heeft gevoel voor stijl en sfeer. Echt een feest om naar te kijken hoe jullie op het podium staan. Vooral de eigenzinnige frontvrouw durft de aandacht te pakken en heeft ‘het’ gewoon,” aldus de jury over POM. Als runner-up wees de jury MANE aan. “Hun sound voelt zo eigen dat het wel van een andere planeet moet komen. Leuke nerdy dynamiek hebben jullie.” Operation Hurricane won de publieksprijs en maakt ook nog steeds kans op een plek in de finale.

POM

De jury

De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies, Begane grond), Wouter Groenhart (Rubbermade, Daisy Bell), Nanne van der Linden (JAGD) en Félice Hofhuizen (Haerlems Bodem, Daily Indie). De vierde en laatste voorronde is 20 februari en de finale is 16 april.

Volgende stap in muzikale carrière

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière.

Meer informatie is te vinden op: robacdaaward.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees dit artikel over een tentoonstelling in Galerie Bakenes Van Gouden naar Groene Eeuw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here