Ze waren hem uit het oog verloren, de echte Haarlemmer. Bij het ‘oude’ Popocatepetl liep vooral de verdwaalde toerist nog naar binnen, zij aan zij met de hongerige bioscoopbezoeker of winkelaar die even snel een stevige hap met veel kaas wilde verorberen. Van dat imago wilde Popocatepetl Haarlem af. En dat lijkt na een restyling van zo’n acht weken aardig gelukt.

Acht weken dicht voor een verbouwing lijkt een vrij heftige ingreep, maar soms moet je er iets voor over hebben om de verloren inwoner van je stad terug naar binnen te lokken. En dan niet meer voor een stevige burrito met veel kaas, maar voor verfijnde shared dining, een goede cocktail of een gezellige lunch.

Het interieur is erg ‘same old’ – metalen rekken langs de muren, véél planten (cactussen, overal!), ‘stoere’ verlichting, roségoud/koper en vlees geserveerd op snijplanken, maar de sfeer is nieuw. Een toegankelijk, sfeervol en gezellig concept met Mexicaanse invloeden dat toch weer iets nieuws lijkt toe te voegen aan de vele goede restaurants die Haarlem rijk is.

De kaart is divers (van kleine gerechten die ook prima dienst doen als barfood) tot een volwaardige entrecôte of bord met fajitas. De Haarlemmer kan er, zoals gezegd, niet alleen terecht voor het diner, maar ook voor lunch of een gezellige borrel met vrienden, lover of collega’s.

Of Popocatepetl zich van toeristentoko opwerkt tot hippe borrelplek moeten we nog maar afwachten, maar aan de restyling zal het in ieder geval niet liggen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here