Dat onze stad rijk is aan muzikaal talent, dat weet iedereen. Maar hoe groeien bands en muzikanten? Door op te treden en muziek te maken! Helaas is het in onze stad moeilijk om een geschikte locatie te vinden voor deze zaken.


Daysie Bell

Na het verlies van Daysie Bell in de slachthuisbuurt is het essentieel dat er een nieuwe plek komt waar Haarlemse bandjes terecht kunnen om te repeteren.
Daysie Bell was een oefenruimte, waar bijna alle Haarlemse bandjes zich hebben ontwikkeld. Tegenwoordig moeten deze bands veelal uitwijken naar eigen locaties, wat vaak een hoop geld kost. Op dit moment is er geen goed alternatief, dus het wordt tijd dat de gemeente van zich laat horen. Zij wil tenslotte niet dat onze ‘sterren’ naar een andere stad verhuizen.

Debat

Daarom is er woensdag 13 maart een open debat, waar de popscene en de gemeente aan deelnemen. Dit debat vind plaats om 20:00 in De Pletterij aan de Lange Herenvest. Onze recescent Woody, tourmanager van o.a. Baskerville, zegt het volgende:

“Haarlem is een ‘popstad’ met een grote en lange historie. Dit initiatief kan  daar een mooie en belangrijke bijdrage aan leveren om zo onze popcultuur in stand te houden.”

chef

Toen wij Joshua, van Chef’Special, vroegen naar zijn mening over het reizen om te repeteren vertelde hij dat het een ‘logistieke hassle’ is. Het staat niet in lijn met waar Chef’Special nu staat. Zij spelen op de grootste festivals, maar als ze terug komen moeten ze de stad uit om fatsoenlijk te kunnen repeteren.

“Dan heb ik het niet eens over het opnemen!.”

Joshua gaf aan opzoek te zijn naar: “een vruchtbare samenwerking met de gemeente die leidt tot een goede faciliteit, zowel als een samenwerking met andere gevestigde muzikanten en partners die de muziek in Haarlem een warm hart toe dragen.”

Haerlems Bodem vind in dat de gemeente beter zijn best moet doen om onze toppers te accommoderen. Anders raken wij deze talenten kwijt en dat zou zonde zijn! De eerste stap is gezet, er is een debat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here