Iedereen heeft een droom. De een droomt van tien miljoen op de bank, de ander van een wereldreis. Journalisten hebben maar één droom: iets bijzonders ontdekken dat nog niemand kent: een boek, een band, een kunstwerk, een restaurant of in dit geval een plek. In deze gemoedstoestand staan we voor Portrait. Een nog ogenschijnlijk kaal pand gevestigd aan de Raamvest.

Ook Daisy, Karen en Rogier hebben een droom. Een plek neerzetten waar men kan samenkomen, elkaar kan inspireren en geïnspireerd raken door de mode en kunst die er te koop is. Een plek die op verschillende manieren in te vullen is en die iedereen op zijn manier in mag invullen. Winkel, werkplek, etalage en workshop locatie allemaal in één.

Het eerste dat opvalt is de inrichting: muren en plafond van de ruimte zijn kaal, onbewerkt en alleen voorzien van een goede laag witsel. Blote leidingen en hier en daar een kaal stuk muur, maar dat heeft absoluut zijn charme. Het heeft die industriële look en feel die je wellicht kent van Berlijn of Antwerpen. Je kan het mooi vinden, je kunt het ook lelijk vinden. Maar er is over nagedacht. Een paar stuks meubilair om alvast een beetje gevoel te krijgen hoe het er straks uit gaat komen te zien, maar nog niets staat vast.

Haerlems-Bodem-Portrait-Haarlem-All

Begin december begonnen ze met het leeg halen en “opknappen”. Tijdens avondwandelingen met de hond, is Karen (foto rechts) al vaker langs het pand gelopen, zich afvragend waarom niemand iets met deze locatie aan het doen was? Samen met vriendin Daisy zijn ze ’s avonds een keer stiekem gaan kijken en waren direct verkocht. “Dit is een locatie waar we iets mee moesten doen, zo voelde het.”, zegt Karen. En ook haar vriend Rogier was enthousiast. “Ik heb het huurcontract getekend zonder het echt gezien te hebben”, vult Daisy aan.

Haerlems-Bodem-Portrait-Haarlem-Collage

Daisy studeert nog (Marketing & Communicatie) en Karen runt naast Portrait, Trade Studio, een damesmodezaak in de Grote Houtstraat. “Daisy zal voornamelijk de marketing doen en Rogier doet het technische gedeelte en dingen op de achtergrond.” Karen richt zich op de shop en zo is er een goede verdeling gemaakt tussen hun drieën. Daarbij staat Portrait erg open voor samenwerkingen en dan natuurlijk vooral uit het Haarlemse. Zo komen er, voor bij de koffie, cupcakes van Hartig & Zoet en worden er producten verkocht van Bloematelier Klavertje 5 en Puc. “Iedereen met een goed idee, product of concept mag dat laten weten en dan gaan we kijken of kunnen samenwerken”

 Haerlems-Bodem-Portrait-Haarlem-Chair-Coach

Wat Portrait vooral niet is is stug. De ruimte is open en dat zijn de dames ook. “We staan open voor alles en zien dit ook als een groot experiment” De inrichting en opzet zal dan ook continue veranderen en de ruimte is geschikt om op verschillende  manieren in te zetten. “Vorige week was er een fotoshoot van een bedrijf dat zijn producten hier wilde fotograferen en we starten vanaf de eerst week al met sushi-workshops.” Vanaf de opening, 1 maart 2014, zal Portrait uit moeten gaan groeien tot een huiskamer waar mensen kunnen werken, inspireren en geïnspireerd raken. Iets kopen of gewoon even een kopje koffie drinken. Laten we er vanuit gaan dat de droom werkelijkheid wordt, want dat plekje aan de Raamvest is een gouden stek.

PORTRAIT | RAAMVEST 29A | WWW.PORTRAIT-HAARLEM.NL | FACEBOOK | TWITTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here