Haarlem zit vol interessante mensen. Het lijkt erop alsof iedereen in Haarlem kundig is in de meest uiteenlopende dingen. Zo ook deze baas, Bas van Vuurde. Grafisch ontwerper by day, techno producer by night. Onlangs dropte hij de plaat ROSE003 (ja vinyl!) en aan HB de eer om jou hier meer over te vertellen!

Over de plaat ROSE003: het is een geheel Haarlems product. De tracks zijn in onze stad ontstaan, gemaakt en geproduceerd bij Record Industry in de Waarderpolder. Dit techno-juweeltje ontbreekt dan uiteraard niet in de Haarlemse techno-huiskamer, de Ruiskamer.  Daarnaast is deze speciaal gekleurde plaat gelimiteerd tot een oplage van 300, getekend door Colophon himself en label owner Estroe.

Colophon over zijn muziek
Maar wat kan je verwachten als je deze plaat koopt? Zelf zegt Bas over zijn muziek: “Al mijn muziek wordt gemaakt met oude analoge synths en drumcomputers, gecombineerd met nieuwe technologieën zoals AbletonLive , in een poging om de vibe die ooit in Detroit begon, te vangen. Tracks ontstaan vanuit spontane jams waarvan ik delen op nemen. In een later stadium probeer ik een verzameling te maken van geluiden, door delen van de jam opnames te gebruiken en samples opnieuw te knippen.”

Colophon-x-ROSE003-x-Album

Wat zegt de label-baas?
Wij zijn geen echte Techno-heads maar willen wel beschrijven wat je kan verwachten. In de woorden van label eigenaar Estroe: Colophon heeft een moody dubby vibe, die nooit verveeld en het wordt tijd dat meer mensen zijn muziek leren kennen. Op de plaat vinden wij remixes gemaakt door de New Yorkse legende Brendon Moeller en het in Rotterdam gesitueerde producer duo Duplex.  Brendon Moeller zorgde hierbij voor een typische Berlijnse, industriële vibe en Duplex zorgden voor een melodische Detroit achtige toets.

What’s in a name?!
Leuk om te vermelden is hoe Bas aan de naam Colophon komt. De naam vindt zijn oorsprong in het werk als grafisch ontwerper waarbij de informatie over een publicatie achterin een boek staat. De parallel in iets nieuws bouwen met gevoel en intuïtie is hetzelfde creatieve proces zowel voor het ontwerp als in de muziek . “Colophon als artiestennaam verteld mijn achtergrond, als zijnde de schepper van de tracks.”

Voor de enthousiastelingen heeft Colophon nog een aantal exemplaren thuis liggen. Koop je het bij the artist himself, dan krijg je ook nog wat leuke extra goodies! Online kopen kan ook bij: Beatport | Bandcamp | Triple VisonClone Records 
Wil je luisteren, luisteren niet kopen, dan kan hier (greedy bastard die je d’r bent)  Soundlcoud | Facebook

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here