Het programma van de Filmschuur is weer bekend voor deze week. Er zijn spannende films, boeiende premières en indrukwekkende documentaires te zien. Het filmspektakel zal van start gaan op donderdag 13 september en eindigt op 19 september.

MARIA BY CALLAS Tom Volf

De documentaire Maria By Callas vertelt het levensverhaal van de Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto’s.

Wanneer:
do t/m wo 19:00 uur
do t/m wo 14:15 uur (behalve zaterdag)
za 11:15 uur première – documentaire

kijkwijzer: AL

THE CHILDREN ACT Richar Eyre

Familierechter Fiona Maye staat voor de moeilijkste uitspraak van haar leven. Fiona Maye is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

Wanneer: 
zo 11:00 voorpremière

kijkwijzer: 9

I AM NOT A WITCH Rungano Nyoni

De negenjarige Zambiaanse Shula wordt beschuldigd van hekserij. Na een incident in haar dorp wordt de negenjarige Zambiaanse Shula beschuldigd van hekserij. Tijdens de korte rechtszaak wordt ze schuldig bevonden en verbannen naar een heksenkolonie.

Wanneer:
ma 19:15 (première – eenmalig op maandag)

kijkwijzer:12

MANDY Panos Cosmatos

Psychedelische horrorthriller waarin Nicolas Cage het opneemt tegen een sadistische sekteleider. Pacific Northwest, Noord-Amerika, 1983. Buitenstaanders Red Miller en Mandy Bloom leven een vredig bestaan in de bossen. Als hun veilige toevluchtsoord tussen de dennennaalden woest wordt verstoord door een sekte geleid door sadist Jeremiah Sand, belandt Red in een fantasmagorische trip doordrenkt met bloederige wraak en doorspekt met vuur.

Wanneer:
ma 21:15 uur – (première – Filmschuur eXtra – éénmalig op maandag) met een inleiding door Jedidjah Noomen, programmeur van het Imagine Film Festival

kijkwijzer: 16

DOGMAN Matteo Garrone

De nieuwe film van Matteo Garrone (‘Gomorra’). Marcello bezit een hondentrimsalon in een vervallen buitenwijk aan de Italiaanse kust. Hij is een bescheiden man, houdt van zijn werk en wordt zeer gewaardeerd door zijn buurtgenoten. De rust in de wijk wordt verstoord als Simone, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, vrijkomt en de buurt terroriseert.

Wanneer: 
do t/m wo 16:45 uur
do t/m wo 21:15 uur (behalve ma)

kijkwijzer: 16

THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM Muayad Alayan

Overspel tussen een Joodse vrouw en een Palestijnse man in Jeruzalem. Stiekem neuken op de achterbank van een bestelbusje: dat is waar de relatie van Sarah en Saleem uit bestaat. Een paar keer per week, als Sarah haar café heeft gesloten en Saleem klaar is met zijn bestellingen. Misschien konden ze het beter niet doen, want Saleem is getrouwd met de zwangere Bisan, en Sarah met de militair David.

Wanneer:
do vr di 12:00 uur
za 13:45 uur
ma 12:15 uur Laatste vertoningen

BLACKKLANSMAN Spike Lee

Het waargebeurde verhaal van een zwarte agent die infiltreert in de Ku Klux Klan. Baanbrekend regisseur Spike Lee (‘Malcolm X’, ‘Do the Right Thing’) is terug! Met een provocerende film over het leven van Ron Stallworth, een politieman uit Colorado Springs die er als Afro-Amerikaanse agent in slaagde te infiltreren in de Ku Klux Klan. Detective Stallworth en zijn partner Flip Zimmerman wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen.

Wanneer:
do t/m wo 16:30 & 21:00 uur

kijkwijzer: 12

3 FACES Jafar Panahi

De nieuwe film van de Iraanse regisseur Jafar Panahi (‘Taxi Teheran’). Een beroemde Iraanse actrice ontvangt een verontrustende videoboodschap van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen.

Wanneer:
do vr di 14:30 uur
za 11:00 uur
zo 13:00 uur
ma & wo 12:00 uur Laatste vertoningen

kijkwijzer: 12

DEN SKYLDIGE (THE GUILTY) Gustav Möller

Anderhalf uur op het puntje van je stoel! In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder.

Wanneer:
do t/m wo (behalve ma 19:15 uur)
do vr di wo 12:15 uur
za 13:15 uur
zo & ma 15:00 uur

kijkwijzer: AL

RITA & KROKODIL 2 Siri Melchior

Negen lieve verhaaltjes over het leven van een vastberaden en fantasievolle vierjarige Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Hij woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita.

Wanneer: 
zo 13:15 uur
wo 14:00 uur jeugdfilm vanaf 2 jaar 

HET ONGELOOFLIJKE VERHAAL VAN DE MEGA GROTE PEER Amalie Nesbæk Fick & Jørgen Lerdam

Een geweldig en fantasierijk avontuur in een mega grote peer! In Solby, een klein en vredig havenstadje, is het leven goed voor Mitcho en Sebastiaan. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap.

Wanneer:
za & wo 15:00 uur
zo 11:15 uur jeugdfilm vanaf 6 jaar

Ook zin om een mooie film te kijken? Kom dan naar de Filmschuur deze week! Voor meer info en prijzen kan je terecht op https://www.filmschuur.nl/film

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here