We spraken de organisatie al een week voor het festival en natuurlijk was Haerlems Bodem ook aanwezig op 10 juni aan de Veerplas in Haarlem, het terrein waar het allemaal ging gebeuren. Er waren vrolijke feestgangers, er was muziek en niet geheel onbelangrijk: er was zon. Heel veel zon!

De mood voor een feestje zat er goed in en dat was onderweg naar het festivalterrein al te merken. We zagen uit verschillende hoeken en straten fietsers komen met allemaal dezelfde eindbestemming: Project Veerplas Festival. Er was genoeg plek om je fiets neer te zetten en bij de ingang gebeurde er iets verrassends, want er werd om ID gevraagd. Iets wat we in jaren niet hebben meegemaakt, maar wel verrassend goed voelt. Ze gaan verantwoordelijk met hun festival om: geen minderjarige comazuipers die aan het eind van het festival kotsend in de Veerplas liggen.

Maestro music please

Het festival begon met een drie uur durende set van Benny Rodrigues en een glaasje prosecco om te toasten op een nieuw Haarlems festival. Dikke thumbs up voor de organisatie, zij hebben fantastisch werk gedaan in die twee maanden tijd! Op het festival waren vijf podia met ieder een eigen stijl, dus voor elk wat wils.

De podia waren zo verdeeld dat je lekker rondjes kon lopen en overal in een andere vibe terechtkwam. Bij WAUS kwamen de techno beats lekker uit de speakers, Haerlemsch Finest was de hele dag door een gezellig gekkenhuis en Popcorn Cayenne was onze favoriet, lekker meezingen met (foute) liedjes die ooit een hit waren. Heerlijk! Ondertussen liepen de spannende creaties van de Smaakmakers rond in extravagante outfits met kriebelveertjes, lichaamsversieringstempels en hun springtouw om festivalgangers te vermaken.

Talking about toiletpaper

Ondanks dat je voor onbeperkte toegang voor het toilet een muntje moest betalen, waren de partyanimals erg te spreken over de toiletten. Er stond soms een flinke rij, maar het grootste gedeelte van de tijd was je zo aan de beurt. Daarnaast was er ten alle tijden genoeg toiletpapier. Een paar meiden hadden uit voorzorg een toiletrol meegenomen, aangezien het toiletpapier in het verloop van de dag vaak op is. Daar sta je dan jezelf in een warme Dixie je in het zweet te werken…geen wc-papier! Dat wilden de dames voorkomen, maar de rol kon in de kluisjes blijven liggen en vanavond weer lekker mee naar huis.
De mannen waren vooral te spreken over de zonnebrand. “Dat is iets waar vrouwen meestal aan denken en het past niet in mijn broekzak.” Ook daar heeft de organisatie dus goed op ingespeeld en heel veel mensen blij mee gemaakt.

De Veerplas rocks

De zon was een genot, menig feestganger stond met zijn blote voeten in het zand te dansen of liet het gras tussen zijn tenen kriebelen en genoot van de muziek en de sfeer. Het was klein, maar groot genoeg. Groot genoeg om alsnog je vrienden even kwijt te zijn, klein genoeg om elkaar weer snel op te sporen en verder te feesten. We kwamen één van de organisatoren, Damir Kalkan (eigenaar club Stalker), nog tegen op het festival en hij was zeer tevreden met de opkomst, de zon en de sfeer. We stonden backstage toen Mike Ravelli, ook één van organisatoren, stond te draaien bij WAUS en we zagen hem genieten. Hij genoot van de mensen en stond in de primetime lekker te draaien. Bij Haerlemsch Finest werd Bart Geleijnse bedankt voor de DJ’s voor het organiseren van het festival. Zonder hen had Haarlem geen festival aan de Veerplas.

Ook Haerlems Bodem zou zich Haarlem niet kunnen voorstellen zonder een eigen dancefestival. Feesten in je eigen stad is fantastisch, het ons kent ons gevoel was zeker aanwezig en we kunnen niet wachten tot volgend jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here