Een nieuw festival aankondigen op 1 april, het is gedurfd. Zeker als je daarmee in het gat springt dat Edit Festival achterliet. Maar als het aan de organisatie van Project Veerplas Festival ligt, wordt er op zaterdag 10 juni toch gedanst langs het water. “Haarlem verdient een dancefestival.

Die aankondiging is een beetje expres gedaan,” zegt initiator Bart Geleijnse. “Zelfs als je het een dag eerder of later doet, gaan mensen alsnog twijfelen. Nu wordt er in ieder geval over gepraat en kun je altijd zeggen dat het geen grap is. Het blijft hangen.” En ja, het is dus echt waar. Samen met een aantal andere creatieve ondernemers, Haarlemse organisaties en festivalliefhebbers wordt hard gewerkt om binnen twee maanden een volwaardig festival uit de grond stampen.

Het bleef dit jaar lang stil rond Edit Festival. Steeds meer mensen begonnen zich af te vragen wanneer de programmering of ticketverkoop online kwam. Eind maart werd de stilte verbroken en maakte Edit bekend dat een nieuwe editie financieel niet haalbaar was. “Het is zonde als er geen dancefestival meer is, Haarlem verdient het,” zegt Bart.

Platform

Project Veerplas Festival wil een platform bieden voor lokale artiesten. De line-up wordt een mix van creatieve talenten en de (inter)nationale gevestigde orde. “In en rond Haarlem loopt zoveel talent rond. En wat is er leuker dan op je fietsje naar een festival gaan en zien wat Haarlem te bieden heeft? De muziek wordt ook iets breder zodat het een afspiegeling is van wat er speelt. Op technogebied maar ook op andere vlakken.

De organisatie is op dit moment nog volop in gesprek met de gemeente Haarlem. “We willen iets nieuws neerzetten, een compleet concept, dat natuurlijk voldoet aan alle veiligheidseisen en dergelijke. Het is belangrijk dat we nu met z’n allen op één lijn komen. Met de gemeente en heel Haarlem.” Bart hoopt binnen nu en een week definitief groen licht te krijgen. Houd de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here