1 mei 2020 gaan Rabobank Haarlem en Omstreken en Rabobank IJmond samen verder als Rabobank Haarlem-IJmond. De ledenraden van beide banken gaven hier op 30 maart groen licht voor. De banken hebben diverse raakvlakken en potentieel om verder te groeien. Door deze samenvoeging staat er een sterke bank die klaar is voor de toekomst. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze lokale dienstverlening verhogen, onze bank toekomstbestendig en financieel krachtig houden. Bovendien kunnen we nog meer coöperatieve betekenis hebben als één bank voor de hele regio Haarlem-IJmond. 

Herkenbare gezichten

Het nieuwe managementteam van Rabobank Haarlem-IJmond bestaat naast directievoorzitter Jerry Notenboom uit Inge Bronger, Cihan Coskun, Tom Doomernik en Annemiek Spee. Samen bepalen zij de koers en garanderen zij de invloed en zeggenschap van de leden. 

Rabobank Haarlem-IJmond

De samenvoeging leidt ook tot een nieuwe samenstelling van de raad van commissarissen (RvC). De voorzitter van de RvC is Johan Kerkhoff. De overige leden van de RvC zijn Cornelie van Bergenhenegouwen, Bas Moreu, Niels Schotanus, Fred Steffan en Vanessa Stuy. De raad van commissarissen adviseert directie en ziet erop toe dat de doelstellingen van onze bank bereikt worden. 

Rabobank Haarlem-IJmond

De huidige ledenraadsleden worden per 1 mei 2020 benoemd als ledenraadslid van de nieuwe bank. Deze leden vormen de vertegenwoordiging van het gebied Haarlem-IJmond; ze zijn de oren en ogen in het werkgebied en ambassadeurs van onze bank. Ze houden de klantgerichtheid en dienstverlening goed in de gaten. In de netwerken en maatschappelijke projecten hebben zij een belangrijke rol.

Klaar voor de toekomst!

Jerry Notenboom, directievoorzitter Rabobank Haarlem-IJmond kijkt uit naar de toekomst: ‘De samenvoeging is een intensief traject geweest waarbij we continu in gesprek zijn geweest met onze medewerkers, raad van commissarissen, ledenraadsleden en leden van beide banken. Ik ben blij dat onze ledenraden – met input van de leden van beide banken – voor deze samenvoeging hebben gestemd. De samenvoeging zorgt ervoor dat wij als banken onze krachten kunnen bundelen. Deze bundeling van kennis, kunde en kwaliteit zorgt voor een betere klantbediening en maakt ons toekomstbestendiger. Ook zorgt deze samenvoeging ervoor dat wij meer maatschappelijke impact kunnen realiseren in het gebied Haarlem-IJmond en deze prachtige regio verder kunnen versterken.’

Meer HB, lees hier de column van Joris Krouwels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here