Aankomend weekend staat in het teken van Haarlem Jazz & more. In het centrum zijn verschillende podia te vinden en dit unieke festival trekt vele bezoekers naar onze stad. Vanaf woensdag tot en met zondag kun je genieten van talloze optredens en een gezellige sfeer. Speciaal voor dit festival bedacht RAECKS Café een leuk concept: Soep en Sax!

Dit jaar doet RAECKS Café voor het eerst mee met Haarlem Jazz & more en heeft het café het voor elkaar gekregen elke dag artiesten neer te zetten voor een waardig jazzoptreden. Zelf kijken ze erg uit naar het swingende festival en zijn ze trots op de artiesten die langskomen. Het café zal zich vullen met indrukwekkende jazzgeluiden en onder het genot van een wijntje en een hapje is iedereen meer dan welkom aan te schuiven bij RAECKS.

Speciaal op zondag, wanneer niemand minder dan Rinus Groeneveld optreedt, lanceert het RAECKS Café ‘Soep en Sax’. Rinus Groeneveld behoort tot één van de beste saxofonisten van ons land. Jazz, soul, punk en pop: Rinus zal al spelend en swingend door het café heenlopen terwijl jij geniet van een kom soep. Het optreden begint al rond de klok van zes uur, loop gezellig binnen en neem plaats op het terras of in de wijnbar.

Programma raecks café

Mocht je de drukte van de binnenstad willen vermijden of eerst rustig willen beginnen, bij RAECKS Café word je woensdag tot en met zondag met open armen ontvangen.
Woensdagavond is de kick-off van het festival en ook daarvoor kun je bij RAECKS terecht. Arthur Irrgang oftewel ‘De Pianoman’ speelt vanaf acht uur. Hij is een echte gangmaker die je laat dansen op de ‘Boogiewoogie’ en je diep raakt met gevoelige jazz en soul.

Donderdagavond, ook rond de klok van acht uur, komt Nando Koridon optreden. Hij is bekend van het televisieprogramma ‘De beste Singer-Songwriter van Nederland’ en zal zijn eigen arrangement van oude en nieuwe nummers spelen waarbij hij zichzelf begeleidt op de gitaar.

Op vrijdag en zaterdag wordt het café gevuld met een topact van ‘Trio Bas van Lier’, een echte aanrader. Bas speelt op zijn Hammondorgel en wordt vergezeld voor drums en een zangeres. Gegarandeerd een goede avond in een sfeervolle setting.

Wijnbar

Mocht je het RAECKS Café nog niet kennen, je kunt hier heerlijk wijn drinken in de wijnbar – uiteraard schenken ze ook andere dranken, mocht je niet van wijn houden. Ze hebben in totaal 36 verschillende wijnen, die je met je eigen kaart kunt inschenken. Mocht je eerst even willen proeven, dan kan dat ook. De bediening geeft graag uitleg over het concept en kan ook in geur en kleur over de vele wijnen vertellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here