De legende was hier, 8 maart stond Rahzel (Beatbox heavyweight champion of the world) in de grote zaal van het patronaat. Het was niet druk bezocht, maar de show was er niet minder om.

Voorprogramma en Warm Up

Natuurlijk was Haerlems Bodem te laat voor het voorprogramma, maar met zo’n klein publiek denk wij niets gemist te hebben. Klopt dit niet, laat het ons weten hieronder bij de comments.

De zogehete Warm Up werd gedaan door de legendarische DJ JS-1 van de Rock Steady Crew. Hij draaide klassieke plaatjes en liet het publiek kennis maken met turntable-ism. Één ding is zeker; DJ JS-1 eert het word “ABLE” in TURNTABLE!!

Er was niet veel publiek, maar genoeg kenners om JS-1 zijn waardering te geven. Dit geld dubbel voor de koning Rahzel. Wij van Haerlems Bodem vragen ons af: weten die kids van tegenwoordig nog wel wat Hip Hop is?!

De show

Rahzel begon met een van zijn klassiekers: All I know. Wat ons betreft een zeer geode binnenkomer, iedereen leek direct in de stemming te zijn. Niet lang daarna wilde hij met de geluidsman opnieuw soundcecken want het geluid was voor Rahzel niet goed genoeg. Dit duurde te lang en HB vraagt zich af of de geluidsman wel weet wat Rahzel met Low End bedoelde…

Maar een showman gaat door en dat deed Rahzel. Nu was het tijd voor interactie tussen Rahzel, JS-1 en het publiek…  JS-1 draaide kort een beat en het was voor Rahzel de uitdaging om deze beat te vertalen naar zijn beatbox.

Niet alleen een uitdaging voor Rahzel, maar ook voor beatboxer Hurricane. Bij de beat van Otis (Jay-z en Kanye) daagde Rahzel het publiek uit om dit te proberen. Hurricane nam de uitdaging aan en all jokes a side, hij deed dit zeer respectievelijk!!

Maar Rahzel is niet voor niets de heavy weight champ en knalde een beatbox versie van Otis door de speakers die bijna identiek was  aan de remix van Kanye.

Rahzel

Conclusie

Rahzel deelde ook rozen uit, maar alleen aan de dames die mee zongen op de track die JS-1 uitkoos. Zelf zong Rahzel ook mee en terwijl hij rustig over het podium liep, warden alle rozen uitgedeeld.

Haerlems Bodem vond dit teen zeer toffe show en kijkt met een scheef oog naar de Haarlemse Hip Hop scene. Waar waren jullie?!?! De volgende Hip Hop avond wordt verzorg door Onyx, wij hopen de “echte heads” daar te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here