EP Welkom in de wereld – Sprong in het diepe van Raoul Michel

0
351

‘Welkom in de wereld’ is de debuut-EP van Raoul Michel. Deze singer-songwriter wil een stempel achterlaten en de droom van zijn vader waarmaken. “Het is tijd voor de sprong in het diepe,” zegt Raoul over zijn debuut-EP. “Ik zoek nu weer onzekerheid op. Buiten je comfortzone ligt de plek waar je groeit. Ik heb lang genoeg gewacht.”

“Alles wat ik mee heb gemaakt heeft me gevormd tot de muzikant die ik nu ben.”

Lastige periode

De zanger/gitarist uit Haarlem krijgt op zijn zesde voor het eerst een gitaar in handen. Niet zo vreemd, met twee ouders die samen in een band spelen. Als ze het niet eens kunnen worden over de voogdij, waardoor Raoul van pleeggezin naar pleeggezin verhuist, wordt het instrument een toevluchtsoord. Twee jaar later overlijdt zijn moeder en is zijn gitaar de enige constante in zijn aldoor veranderende omgeving. Wanneer hij bij zijn vader mag wonen, krijgt zijn muzikaliteit alle ruimte. Met zijn twee broers vormt hij een band; zijn vader ziet het helemaal voor zich: met zijn drie zoons in een familieband. Die droom zal nooit uitkomen: een week voordat Raoul auditie doet voor het conservatorium overlijdt zijn vader plotseling aan een hartaanval, waardoor Raoul op zijn achttiende wees is.

Welkom in de Wereld
Raoul Michel

Welkom in de wereld

De regels van het conservatorium bieden houvast. Hij stort zich volledig op zijn studie. De inkt op zijn diploma is nog niet droog of hij is professioneel muzikant. Hij staat meer dan tweehonderd keer per jaar op de planken als gitarist bij o.a. Candy Dulfer, Boris, Waylon en Jennie Lena. Met schoolvrienden vormt hij de band ‘Van Huys Uit’, waarin hij als songwriter en gitarist nog steeds actief is. Hoewel hij blijft schrijven, staat zijn solocarrière als songwriter in de wacht. Tot hij zijn oude gitaarleraar tegen het lijf loopt. Die verzekert hem dat hij zijn tijd verdoet. Hij moet alleen verder, met eigen liedjes. En die stap heeft hij nu gezet.

Meer ‘Welkom in de Wereld’ van Raoul Michel via:

Website:    www.raoulmichel.com
Facebook:   http://bit.ly/raoulmichelfacebook
YouTube:    http://bit.ly/raoulmichelyoutube
Soundcloud: https://soundcloud.com/raoulmichel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here