Het is dinsdagavond, reden genoeg voor een feestje dus! Wij zijn op weg naar het Patronaat voor de Serial Killers, de nieuwe drie-eenheid bestaande uit Xzibit, B-Real (Cypres Hill) en Demrick. Wat kunnen we verwachten op deze doordeweekse avond? Een vol patronaat, helemaal leeg? Hoe dan ook, Xzibit en B-Real zijn in the house dus het wordt aan!

De grote zaal is redelijk vol, maar het balkon is helaas dicht. Wanneer Xzibit zijn stem door de boxen klinkt is het officieel aan! Wat een diepe rauwe stem heeft die man toch. De klassieke ‘high pitch’ stem van B-Real maakt het plaatje compleet. Demrick heeft ook een prettige stem en doet veel zang in de coupletten. Het heeft soms iets weg van Nate Dogg (R.I.P).

Serial Killers beginnen vol energie aan het optreden en trappen af met een super strakke intro. Iedereen krijgt tijd om te shinen. Na de intro is het tijd voor de klassiekers. B-Real nam ons terug in de tijd met zijn ‘Insane in the brain’ en ‘Hits from the bong’. Gelukkig stond de afzuiger goed aan in de grote zaal want er werd wat afgepaft. Allemaal lowkey natuurlijk… Tijdens de show meld B-Real aan het publiek dat dit het eerste optreden is van de tour. “You are at the beginning of a movement”. Het is een eer, dat de Serial Killers als eerst Haarlem aan doen en bedankjes hiervoor mogen jullie geven aan de heren van House Of Hip Hop.

Tussendoor kregen we wat nummers van de Serial Killers zelf en ook wat solo’s van Demrick. Natuurlijk laat ook DJ Julio G zijn skills zien achter de 1’s and 2’s. Xzibit maakte het geheeld compleet met ‘Paparazi’ en uiteraard kwam ook ‘Whats the difference’ langs. Dan komt er een gigantische joint op het podium, zo één waar je met 10 man genoeg aan hebt. Maar B-Real heeft er niets van en knalt na een goeie ‘inhaaaale’ zijn teksten er vlekkeloos uit. Ook zegent hij het publiek met zijn joint als of hij een pastoor is tijdens een preek.

Fotograaf Rein Kooyman
Fotograaf Rein Kooyman

Een hoogte puntje dat los staat van de muziek, is toch wel de actie van Xzibit. Tijdens een van de nummers klimt een toeschouwer het podium op en loopt naar Xzibit om hem te groeten. Xzibit kijkt even en gooit de beste man zo terug het publiek in! Na het nummer roept hij: “Yo, I know you watch Pimp My Ride, but that shit is on TV. Don’t come up here and try too mess with me, you’ll get eaten alive”. Een mooi bruggetje naar het nummer ‘Eaten alive’.

Het was een goeie avond voor Hip Hop in het Patronaat. Als je vaker naar een Hip Hop feestje gaat, kom je al gauw bekende gezichten tegen. B-Real droeg de show met zijn energie en stagepresence. Demrick werkte ook hard om zichzelf te bewijzen. Alleen Xzibit moest even inkomen, misschien net iets te veel jointjes van te voren, maar toen hij op gang was stond hij te rappen als een ‘young gun’ die zichzelf nog moest bewijzen. Zo zien we het graag, Geen halfbakken optreden maar gewoon een goeie show van begin tot het eind.

Fotograaf Rein Kooyman
Fotograaf Rein Kooyman

Klein puntje naar het Patronaat, de geluidsman moet echt beter opletten en niet te veel klooien met de het volume van de microfoons. Het leek soms wel alsof hij sommige mic’s uitzette, want als er in de rap gewisseld werd duurde het even voordat het volume op niveau was. Dit mocht de pret zeker niet drukken, want wij hebben een super avond gehad. Dikke shout out naar House Of Hip Hop, de Haarlemse boys die Hip Hop verspreiden over de randstad alsof dat hun missie is in het leven. Binnenkort meer over deze Haarlemse Hip Hop Heren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here