Zaterdag 19 April is het Record Store Day. Een internationaal georganiseerde feestdag, waarop wereldwijd de platenwinkels en platenlabels extra activiteiten organiseren. Jaarlijks doen er honderden onafhankelijke platenwinkels van over de hele wereld mee. In Haarlem zijn dat maar liefst vier winkels. 

Record Store Day werd voor het eerst georganiseerd in 2007. Na een kleine viering in het eerste jaar, groeide Records Store Day, mede door de steun van artiesten als Metallica, R.E.M., Tom Waits en Eagles of Death Metal, als snel uit tot een internationale feestdag. Record Store Day wordt momenteel wereldwijd gevierd, door zowel fans, artiesten als de platenindustrie. In winkels worden instore concerten, meet & greets, exposities en lezingen gehouden. Ook worden ieder jaar speciaal voor deze dag diverse speciale cd’s en vinylsingles uitgebracht. { Bron: Wikipedia

BF-Keepin-it-Local-Record-Store-Day-Set-for-Saturday-Rtheatre-4-11-11

In Nederland wordt Record Store Day officieel sinds 2010 gevierd. Hier doen onder andere de winkels van Plato, Sounds en Velvet aan mee. De winkelvloeren van meer dan 80 onafhankelijke platenzaken veranderd in podia, met meer dan 250 optredens verspreid door het land. Op deze dag is het de bedoeling zowel je favoriete artiest als platenzaak te steunen door het aanschaffen van fysieke, legale muziek.

In Haarlem zijn er vier winkels die mee doen aan Record Store Day: Sounds, the Irrational Library, North End Haarlem en Rainbows End. In deze winkels kun je zaterdag 19 April genieten van nog meer muziek!

Buiten het feit dat er speciaal vinyl uitgegeven wordt op deze dag, zijn er in elke winkel unieke optredens.

Hieronder vind je een overzicht en tijden van de optredens:

SOUNDS HAARLEM – GROTE HOUTSTRAAT 171

12:00 Beatrice van der Poel
13:30 Beans & Fatback
14:30 Giant Tiger Hooch
17:00 Bade
18:00 Baskerville

NORTH END HAARLEM – MARSMANPLEIN 19
13:00 a balladeer
14:00 Ad Vanderveen
15:00 Myriam West
16:00 Novack
17:00 Kensington
18:00 THE BENELUX 19:00 Rina 

IRRATIONAL LIBRARY – DOELSTRAAT 31

14.00 Official Record Store Day release
15.00  The great Geertruida interview session with Johnny Bumfucker!
16.00 Floris Bates live music

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here