Op woensdag 30 mei vond een bijzonder feestje plaats in de Kleine Zaal van het Patronaat: een eindexamenconcert van conservatoriumstudenten Erik van Schoonhoven en Thomas Rikkers met hun alternatieve dance-punk band Reino. Een zeer professionele band die – als ze zo doorgaan – nog weleens hoge ogen zouden kunnen gaan gooien in de Nederlandse en wellicht internationale muziekscene. We vroegen ons dan ook af of dit en eindexamenconcert was of dat we gewoon naar een volwaardig optreden aan het kijken waren. Reino knalde dat was duidelijk. Haerlems Bodem is fan, was er bij en maakte een fotoverslag. In het voorprogramma MADLIFE.

MADLIFE
De avond werd geopend door de band MADLIFE die naar eigen zeggen “alternatieve pop met schoudervullingen en een vleugje jazz” bracht. Een band geboren uit de liedjes van frontvrouw en eveneens bassiste Madelief van Vlijmen. Liedjes over acceptatie, naïviteit in de liefde en over altijd het “tweede” meisje zijn, maar dat ook niet erg vinden. Tijdens het luisteren naar MADLIFE wordt je heel even terug gezogen naar de jaren 80. Toch ook is het niet te ontkennen dat de liedjes ook een beetje jazzy zijn. Hoewel de nummers enigszins alternatief te noemen zijn blijken ze soms ook catchy. MADLIFE neemt je op haar zoektocht naar iemand om van te houden en laat je gedachten verdrinken in sferische klanken en melodieën.

Reino

Reino

Reino

REINO

Dans en vergeet. Baad in het zweet, en laat je onderdompelen in de bitterzoete cocktail van adrenaline, melancholie en optimisme gemaakt door Reino! Drie jongens spelen alsof het de eerste én laatste keer is. “We zeggen nog niet precies wat we gaan doen. Maar neem wel je oordoppen mee. Kom je ook op ons feestje?” Reino is een driekoppige alternative dance-punk bandj. Hun stijl is beïnvloed door bands als LCD Soundsystem, Enter Shikari, Blur, Talking Heads en Franz Ferdinand. De jongens gieten popsongs in een rauw jasje en gooien daar een vleugje elektronica doorheen. In september 2017 bracht de band hun eerste single “Carousel” uit die te beluisteren is op alle online streaming kanalen of check ‘m helemaal onder aan deze pagina.

Reino vind je ook op: Facebook | Youtube | Instagram | Website

Reino

Reino

Reino

Reino

Reino

Reino

Reino

Reino

Reino

Reino

reino

Reino

Vind hier meer muziek van Haerlems Bodem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here