De documentaire Requiem for Williamsburg van de Haarlemse filmmaker Yara Hannema won de filmprijs Best Documentary film op het Williamsburg Independent filmfestival in New York. 

Filmprijs Best Documentary film

Het filmfestival prijst de documentaire voor het scherp in beeld brengen van de teloorgang van de hipste wijk van de wereld. Requiem for Williamsburg vertelt het verhaal van de Nederlandse kunstenares Paulien Lethen die zich eind jaren ’80 vestigt in Williamsburg. Op dat moment een  slechte buurt in Brooklyn, New York. Ze is een van de drijvende krachten achter de opkomst van de wijk, totdat gentrificatie de overhand krijgt.

Requiem for Williamsburg filmprijs
Williamsburg

Deze film is een belangrijk signaal voor de ontwikkelingen in andere steden wereldwijd.

De film brengt een groot thema als gentrificatie terug naar de menselijke maat. De documentaire laat zien dat mensen soms onbewust aanzet geven tot ontwikkelingen waarvan ze later zelf het slachtoffer van worden. Regisseur Yara Hannema: “Deze film is een belangrijk signaal voor de ontwikkelingen in andere steden wereldwijd. Kijk bijvoorbeeld wat er in mijn eigen stad Haarlem gebeurt. Daar dreigt de middenklasse in de binnenstad te verdwijnen.” Je kan hier de trailer van de film bekijken.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan meer over FIRST LEGO League.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here