Kookmeisje is gek op taarten, kaasplankjes en koken, heel veel koken! Ze schrijft over koken en bakken en dat is iets wat er bij haar met de paplepel is ingegoten. Voor Haerlems Bodem schrijft ze over de restaurants, kookwinkels en plekken waar je terecht kan voor dat ene speciale ingredient. Ook ontmoet ze graag andere mensen met een kookpassie, om haar eigen recepten-kennis rijker te maken. 

Bij Restaurant In ‘t Goede Uur ga ik vaak eten met vrienden. Zoals jullie misschien weten ben ik gek op kaas en al helemaal op kaasfondue. Een van mijn favoriete restaurants is dan ook Restaurant In ‘t Goede Uur in de Vijfhoek. De Vijfhoek noem ik de Jordaan van Haarlem. Restaurant In ‘t Goede Uur is een van de oudste restaurants van Haarlem en staat bekend om de heerlijke kaas, natuurlijk kaasfondues en wijnen. Door de 13 kleine tafeltjes die ze hebben is het restaurant heerlijk knus. De tafels staan op verschillende lagen in het restaurant, waardoor het allemaal kleine kamertjes lijken. Qua indeling is het heel ouderwets met veel hout. Het lijkt net alsof je ergens in de Alpen zit te kaasfonduen en een van de gezelligste restaurants die ik ken.

Restaurant In ‘t Goede Uur   Restaurant In ‘t Goede uur

De laatste keer was ik er met een vriendinnetje en bestelden we mijn favoriete kaasfondue: de Gorgonzola (zachte kaasfondue is rijkelijk gevuld met verschillende bospaddestoelen, nootachtige kaas en Gruyere, afmaakt met een scheutje witte port.) De fondue is erg pittig en op smaak gebracht met port. Hierbij wordt heerlijk Turks brood en een salade geserveerd. Tegen een extra betaling kun je ook een bakje groenten naast de fondue krijgen. Als wijn bestelden we een heerlijke Oostenrijkse witte wijn, een Grüner Veltliner. Deze wijn vind ik altijd erg goed in combinatie met kaas, doordat hij een kruidige smaak heeft. Al met al is Restaurant In ‘t Goede Uur een van mijn favoriete restaurants. Juist omdat het zo gemoedelijk en gezellig is. De kaasfondue is heerlijk en smaakt absoluut naar meer. Ik heb zelf nog nooit een ander hoofdgerecht dan kaasfondue besteld, maar ook dat zal vast erg lekker zijn.

Als je in Haarlem woont, vind ik dat je hier zeker een keer geweest moet zijn. Ook is het restaurant een leuke afsluiter om een dagje Haarlem mee te eindigen. In Nederland zijn niet veel restaurants waar je als specialiteit kaasfondue kunt eten. Restaurant In ‘t Goede Uur is gezellig, lekker en niet duur en dit in een van de leukste pittoreske straatjes van Haarlem.

Restaurant In ‘t Goede Uur – Korte Houtstraat 1 te Haarlem

www.hetgoedeuur.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here