Reverb Sessions 2.0 – Zat

0
755

In de Reverb Session 2.0 heeft Haerlems Bodem diverse artiesten uitgenodigd om bij ons een van hun favoriete, mooiste of meest betekenisvolle nummers te komen spelen. Dit zijn artiesten die uit de Haarlem regio komen of in Haarlem komen spelen. Amateurs, professionals, beginners en gevorderden. Allemaal stuk voor stuk liefhebbers van de universele taal die muziek heet. De aanleiding is eenvoudig, het resultaat prachtig. Check nu de Reverb Sessions 2.0. met Zat.

Reverb Sessions 2.0 – Zat

Zat speelt eigen Engelstalige eighties rock met overdachte, maatschappijkritische inhoud. Sinds 2003 groeit de fanbase van Zat gestadig; kroegen vragen de band terug, popjournalist Peter Bruyn noemt het een “prima kroegband”, Chris Bailey van The Saints is “pleasantly surprised” en vergelijkt de intense show van frontman Chielie met die van Elvis. Live is Zat een meeslepend verhaal. In 2013 verscheen de nieuwste 6-track EP ‘Timber!’, gratis te downloaden van en te beluisteren via www.zat.nuEen langer album is in ontwikkeling.

Reverb Sessions 2.0 - Zat
Foto: Peth Fotografie

Help Zat aan het eerste album

Het eerste album is af. Het heet ‘All gold and promises’ en bevat 13 waverocknummers vol urgente maatschappijkritiek, iets links van het midden (want zo zijn ze). Graag willen ze deze plaat uitbrengen in 3 versies:

    1. een cd-versie, met een omslag met fraaie tekening van hun vaste bandtekenaar Eric Coolen.
    2. een dito vinylversie.
    3. een luxe versie in boekvorm, met de cd erin. 13 bekende of minder bekende tekenaars maken bij de songteksten in dit boek fraaie tekeningen. En er komt uitleg van de teksten bij, en biografieën van de band, bandleden en tekenaars. Het boek zit in een prachtige, bedrukte kartonnen cassette.

Daar is jouw hulp bij nodig! Het opnemen, mixen en masteren van het album is een dure hobby. Dus het idee is dat je van te voren bestelt en Zat ze laat maken als er genoeg animo is om tenminste uit de onkosten te komen. Check nu de video en ga naar voordekunst.nl voor meer info en directe donaties.

Meer Zat via:
Reverb Sessions 2.0 – Zat
Opgenomen December 2017 – © Haerlems Bodem

Camera: Dennis Cup / Desley Marcus
Edit/Nabewerking: Desley Marcus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here