Reverb Sessions 2.0 – Lennart Boersma

0
691

In de Reverb Session 2.0 heeft Haerlems Bodem diverse artiesten uitgenodigd om bij ons een van hun favoriete, mooiste of meest betekenisvolle nummers te komen spelen. Dit zijn artiesten die uit de Haarlem regio komen of in Haarlem komen spelen. Amateurs, professionals, beginners en gevorderden. Allemaal stuk voor stuk liefhebbers van de universele taal die muziek heet. De aanleiding is eenvoudig, het resultaat prachtig. Check nu de Reverb Sessions 2.0. met Lennart Boersma.

Lennart Boersma

Geboren in Haarlem en moest op zijn 11e een instrument gaan spelen. Lennart Boersma had hier totaal geen zin in, maar koos uiteindelijk voor de piano. Toen hij hiermee wilde beginnen, schreef zijn moeder hem in voor gitaarlessen. Niet alleen omdat er thuis al een stond, maar ook omdat dit volgens haar leuker was en makkelijker mee te nemen. Na ongeveer anderhalf jaar les gehad te hebben en had hij er echt de pest in. Deed de huiswerkopdrachten niet en had last van zijn vingers. Toen hij stopte met de lessen, begon hij eigenlijk pas met spelen. Met de basis die hij had, werden er op internet akkoorden opgezocht en leerde zo liedjes spelen.

Lennart Boersma

Bruiloften
Inmiddels 15 jaar later is hij enorm blij dat hij dat gedaan heeft. Hij speelt dagelijks en geniet daar enorm van. Invloeden op de muziek kwamen vroeger voornamelijk van Queen. Tegenwoordig hebben Ed Sheeran, Jason Mraz en Amos Lee hem gestuurd in de richting van de muziek die hij zelf schrijft. “Muziek wordt niet meer gemaakt omdat mensen een verhaal op hun hart hebben, maar om geld mee te verdienen. Hierdoor hoor je (in mijn optiek) op de radio heel veel muziek over de nu “populaire” onderwerpen. Sex, drugs allemaal onderwerpen die ook interessant zijn, maar waarmee het cool-gehalte te groot word en het oprechte/struggle gehalte omlaag gaat.” Er zijn volgens Lennart kleine artiesten die ondergewaardeerd worden, maar wel hun verhalen blijven schrijven en spelen. Tegenwoordig speelt hij veel op bruiloften. Vijf jaar geleden schreef hij een nummer geschreven voor de bruiloft van zijn nicht en heeft met dat nummer inmiddels 20-30 bruiloften gespeeld.

Verzoekjes
Op Facebook begon hij natuurlijk een artiestenpagina, maar is daar (volgens eigen eerlijkheid) niet heel erg actief. Wel kun je op zijn Instagram verzoekjes indienen en probeert hij elk verzoekje online te gooien. Tegenwoordig werk hij ook als steward voor Transavia. Afgezien van dat hij dat een enorm leuke job vindt, komt hij er een hoop mooie verhalen tegen. Verhalen waardoor hij aan het denken word gezet, wat uiteindelijk door zijn muziek weer naar buiten komt. “Haarlem is heerlijk voor muziekliefhebbers. Veel optredens en veel mensen op straat, genoeg inspiratie!” aldus Lennart Boersma.

 

Meer over van Lennart Boersma via Instagram en Facebook.

Opgenomen December 2017 – © Haerlems Bodem

Camera: Dennis Cup / Desley Marcus
Edit/Nabewerking: Desley Marcus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here