Reverb Sessions 2.0 – Yorick van Norden

0
526

In de Reverb Session 2.0 heeft Haerlems Bodem diverse artiesten uitgenodigd om bij ons een van hun favoriete, mooiste of meest betekenisvolle nummers te komen spelen. Dit zijn artiesten die uit de Haarlem regio komen of in Haarlem komen spelen. Amateurs, professionals, beginners en gevorderden. Allemaal stuk voor stuk liefhebbers van de universele taal die muziek heet. De aanleiding is eenvoudig, het resultaat prachtig. Check nu de Reverb Sessions 2.0. met Yorick van Norden.

Reverb Sessions 2.0 – Yorick van Norden

Yorick is geboren op 31 maart in 1986 in Haarlem. Kinderen in zijn klas luisterden naar Smurfenhouse, Ome Henk en Thunderdome, maar dat vond hij niets. Yorick ging naar optredens van zijn cello spelende opa. In de pauze mocht hij de dirigent even handje geven, dat vond hij koel. De Disney Film Fantasia vond hij mooi, vooral de muziek. Deze liefde voor muziek kwam in stroomversnelling na het horen van The Beatles. Daar was hij zo door begrepen, dat hij zocht tussen de platen van zijn ouders, een oude platenspeler op zijn kamer zette en zich laafde aan die klanken. En nu zo’n twintig jaar later is Yorick op 14 september met zijn tweede plaat The Jester gekomen.

Reverb Sessions 2.0 - Yorick van Norden

The Jester

Wanneer je het hebt over de nieuwe plaat The Jester. Dan beginnen Yorick zijn ogen  teglunderen en komt er een glimlach op zijn gezicht. “Ja, ik denk dat ik er wel trots op ben… Nou, kijk. Ik heb een beetje moeite met het woord trots. Er schuilt misschien arrogantie in, alsof je jezelf een schouderklopje geeft. Dat mag inderdaad wel, maar het is aan anderen om het te waarderen of te oordelen. Ik heb iets gemaakt wat ik kan waarderen, maar ik zal niet zeggen dat jullie dat goed moeten vinden. Dat bepaalt iedereen voor zichzelf. Voor mij zit er veel in, ik heb er een periode van mijn leven aan gewijd. Voor mij hangt de wereld ervan af, maar de wereld draait heus wel door; ook zonder The Jester. Ik ben in dat opzicht wel trots; het mag er zijn ofzo, maar meer naar mezelf toe dan dat ik zou zeggen: deze plaat is fucking goed.” The Jester is na Happy Hunting Ground het tweede soloalbum van de Haarlemse muzikant. Lees het hele interview dat we deden met Yorick hier en check ook de videoclip van het ‘Train in the Station’ hieronder.

Meer over van Yorick van Norden via Instagram en Facebook.

Opgenomen December 2017 – © Haerlems Bodem

Camera: Dennis Cup / Desley Marcus
Edit/Nabewerking: Desley Marcus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here