Dit jaar bestaat Haarlems enige echte Skateshop Revert 95 20 jaar! Om dat te vieren starten ze met een speciale samenwerking en expositie met het Amerikaanse kunst/kleding label OBEY. Samen met OBEY presenteert Revert 95 een exclusieve kledingcollectie die in het teken staat van Revert 95’s thuisbasis Haarlem: de Revert 95 X OBEY Artist Series.

Revert 95
Revert 95 begon in oktober 1995 als een kleine skate- snowboard shop in het centrum van Haarlem. Twintig jaar later is Revert 95 uitgegroeid tot een internationaal bekende winkel met een zeer brede collectie streetwear, skateboard en snowboard gear. De fysieke winkel in Haarlem wordt inmiddels versterkt door een webshop die producten verzendt naar klanten over de hele wereld. Vanaf dag één is Revert 95 echter meer dan een winkel alleen. Revert 95 organiseert regelmatig evenementen op het gebied van skateboarden, snowboarden, kunst en muziek. Voorbeelden hiervan zijn de inmiddels legendarische Revert Summer Sessions en de feesten die werden gegeven ter ere van het 10-jarig en 15-jarig bestaan van Revert 95.

Revert 95 x OBEY
Revert 95 en OBEY vroegen drie bekende illustratoren uit de internationaal bekende stripstad Haarlem om hun eigen draai te geven aan het thema ‘Droste-effect’, een visueel effect dat vernoemd is naar de verpakking van de bekende Haarlemse cacaofabriek. De ontwerpen zijn gemaakt door Revert’s huisontwerper Friso Blankevoort, Floor van het Nederend, bekend van een eerdere samenwerking met OBEY, en de internationaal gelauwerde Haarlemse kunstenaar Joost Swarte.

De Revert 95 X OBEY Artist Series collectie zal op vrijdag 3 juli feestelijk worden gepresenteerd in de Lichtfabriek. Daar zal ook een dwarsdoorsnede te zien zijn van het werk van de drie illustratoren. Joost Swarte, Friso Blankevoort en Floor van het Nederend zullen daar ook een korte toelichting geven op hun werk en dit specifieke project.

Revert 95 x OBEY | Vrijdag 3 juli 2015 | 19:00 |  Lichtfabriek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here