Rilan & the Bombardiers! Rilan & the Bombardiers! Rilaaaan & the Bombardierssss! Wat een helden! Eerder stonden zij vele malen in de voorprogrammering van andere artiesten in de Patronaat, maar vanavond draaide het allemaal om hen. Eerste keer een solotour op eigen kracht, met een uitverkochte kick-off in hun hometown!

Rilan & The Bombardiers

De deuren gaan om half acht open en het duurt niet lang voordat de zaal gevuld is met talloze fans. Er zijn fans uit Haarlem, Utrecht, Amsterdam, Alkmaar, Leiden en zelfs uit Canada. De sfeer zit er gelijk goed in. We zien het broertje van Rilan, Petdyar, staan bij de merchandise booth en moeten natuurlijk even vragen hoe hij denkt over zijn broer. “ik vind zijn muziek oprecht heel mooi. Zodra ik zijn muziek hoor voel ik mij trots en word ik er heel blij van.” De verwachtingen van de bezoekers zijn hoog. Men verwacht veel gezelligheid, swingen, lekker dansen en om los te gaan. En vaak reageren de fans met: “Het wordt een feestje!”

Rilan & The Bombardiers

rilan 2

Goede vibes

Vanaf het moment dat Rilan & thee Bombardiers het podium betreden, is het aan! Wat een act, wat een sound. Een artiest met een eigen karakter. Hij doet zijn ding, gaat lekker los en zijn positieve vibe is de hele zaal door merkbaar. Niemand staat stil. Iedereen swingt mee op zowel de nieuwe als oude nummers. Maar het is ook een intieme show. De connectie met het publiek en de beleving zijn moeilijk te omschrijven. Iedereen is in extase. Lekker los! Stilstaan is geen optie blijkt, zodra Rilan op het podium staat. Wat een energie. Na afloop antwoord Rilan kort maar krachtig: “Zoveel goede vibes, is toch vet!’‘.

rilan 2

Groovy Funky Style

De groovy, eclectische, pop en funky style van deze talentvolle mannen zijn grote namen zoals Netflix en Fox, ook niet voorbij gegaan. De titeltrack, van het aankomende album, “Walk on Fire” werd gebruikt in series zoals Shooter, Shut Eye en Rosewood. Helaas meldt Rilan dat de officiële release is uitgesteld tot augustus/september. Gelukkig staan er komend jaar veel optredens op de agenda. Zowel in Nederland als in het buitenland. Misschien maar beter want die goede vibes kun je toch het best live beleven. Zorg dat je er de volgende keer bij bent!

Foto’s: Peter van Heun 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here