Gisteravond was de vierde voorronde van de Rob Acda Award. Deze keer streden Frambozenkwark, Noys, Solstice, The Compounds en Panda Noir om een plek in de finale. De jury moest weer appels met peren vergelijken maar koos tijdens deze Rob Acda Award Noys als winnaar.

Rob Acda Award Noys

“Duistere onrust is een enorme kracht”

Het is de vierde keer dat de band een finaleplek bemachtigt, en weer maken ze kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2020. “Van de Flinty’s trofee naar de Rob Acda Award naar ‘wie zal het zeggen’. Deze jonge band heeft een eigen smoel. De duistere onrust van de frontman is een enorme kracht, waar de andere bandleden soepel omheen bewegen,”aldus de jury over Noys. Als runner-up wees de jury Frambozenkwark aan. “De songs zitten goed in elkaar, met veel tempowisselingen en de podiumpresentatie zit ook wel snor.” Frambozenkwark ging er ook vandoor met de publieksprijs.

Grande finale

De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies, Begane grond), Wouter Groenhart (Rubbermade, Daisy Bell), Joshua Baumgarten (Irrational Library), Daan van der Leeuw (Mojo) en Jeroen Roelofsen (HART). De finale is 16 april in de grote zaal van Patronaat. Na deze voorronde zijn ook alle finalisten bekend. 3 Point Landing werd uit alle vier de runner-ups gekozen. Kendolff verdiende met 1700 stemmen van het publiek ook een plek in de finale, waar ook Charlot, Minor Citizen, POM en dus Noys zullen strijden om de felbegeerde award.

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier over een smet op de Haarlemse geschiedenis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here