ROEST, een voorstelling over de schoonheid van het abnormale. De Dansers en Plan d- slaan de handen ineen en dansen, zingen, acrobaten en vinden uit. Een voorstelling om je te verwonderen, je te laten lachen en je te inspireren om eens lekker niet normaal te zijn.

Een meisje valt uit een stortkoker, midden in een eigenaardige wereld. Hier komen spullen terecht die normale mensen niet meer nodig hebben. Oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. En ook een paar onaangepaste mensen. Duik mee in hun surrealistische wereld, vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en melancholische liedjes.

ROEST
Fotograaf: Menno van der Meulen

Over plan d-

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen.

Andreas Denk: “Schrijf rare mensen niet af!”

Andreas Denk is meester in het integreren van voorwerpen en objecten in dansante frases. Daardoor weet hij als geen ander het publiek te verrassen met inventiviteit en fantasie.’ Plan d- werkt samen met verschillende theaters en productiehuizen binnen Europa en daarbuiten. Denk choreografeerde o.a. voor SchauBurg München, Staatstheater Mainz en Staatstheater Braunschweig. Plan d- wil graag een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld, het heeft zich dan ook in 2016 ten doel gesteld om binnen vier jaar tijd volledig CO2- neutraal te produceren.

ROEST
Fotograaf: Menno van der Meulen

Over De Dansers van ROEST

Dit Utrechts gezelschap bestaat uit dansers en muzikanten. Onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille maken en spelen ze dansvoorstellingen, of liever dansconcerten: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek.

Guy Corneille: “Ik vind dat niemand zich op een negatieve manier raar zou moeten voelen. Iedereen is raar, niemand is normaal. Dat proberen te ontkennen heeft heel rottige gevolgen. Het is het soort hokjesgeest die funest is voor onder andere creativiteit.”

De groep is expert in de eerste kennismaking met dans en maakt voorstellingen voor kinderen/families en voor (jong)volwassenen. Met ruim 100 voorstellingen per jaar bereikt De Dansers jaarlijks 15.000 bezoekers. In Utrecht, landelijk en internationaal, in theaters, op scholen en op festivals in de buitenlucht.

Kan je niet wachten, ben je zelf een beetje raar of wil je deze voorstelling zien. Kom zondag 28 april naar Roest 6+ naar de Toneelschuur. Meer info: plan-d.nl/voorstellingen/roest/

En voor nog meer HB check je hier de tentoonstelling Verleden van de Velden in het archeologisch museum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here