Rondje Kunst is het nieuwe initiatief van zeven Haarlemse culturele instellingen. In deze collegetour ga je gedurende seizoen 2017-2018 op zeven maandagavonden langs de verschillende instellingen. Elke avond is een ontmoeting tussen twee kunstdisciplines aan de hand van onder meer lezingen, interviews en vraaggesprekken.

Rondje Kunst

Rondje Kunst is een tour lang de verschillende culturele instellingen die Haarlem rijk is. Het nieuwe initiatief van zeven grote Haarlemse culturele instellingen moet er voor zorgen dat kunst en cultuur op een leuke en laagdrempelige manier bereikbaar wordt. Daarbij laten de instellingen zien wat ze in huis hebben en hoe ze elkaar kunnen aanvullen en versterken. Zo ontmoeten het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem het Noord-Hollands Archief, vinden de Toneelschuur en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland elkaar en ont er synergie tussen Hart en Stadsschouwburg. Ook het Patronaat doet mee en ontmoet de Philharmonie.
Rondje Kunst

Programma

Het seizoen wordt op maandag 16 oktober afgetrapt in het Noord-Hollands Archief met een lezing over de tentoonstelling ‘Buiten de lijnen’, aansluitend is er een workshop. Op maandag 30 oktober ga je in gesprek met de makers en gastsprekers van de succesvolle voorstelling ‘Gouwe Pinda’s’ over emigratie, familiegeheimen en ontworteling. In het Patronaat gaat Constant Meijers op maandag 20 november in op de wijze waarop popmuziek en moderne dans elkaar beïnvloeden. Hierna interviewt hij choreograaf en theaterproducent Isabelle Beernaert. In de tentoonstelling ‘A Global Table’ vind je twee globes uit de collectie Provinciale Atlas. Op maandag 11 december gaan u in het Frans Hals Museum op zoek naar de verhalen bij de globes.

Voor kaartjes bezoek je de site van Rondje kunst.

 

Afsluiting

2018 wordt gestart met een avond over ‘Blue Monday’. Een inspirerende avond op maandag 15 januari over geluk met gedichten, gesprekken, muziek en fragmenten uit de voorstelling ‘GELUK’ van Toneelschuur Producties. Bij Hart kan je op maandag 5 februari een rondje maken door de geschiedenis van de kleinkunst. En natuurlijk kan je ook zelf aan de slag. Het seizoen van Rondje Kunst wordt afgesloten met een avond over beeldende kunst en theater. Dramaturg Remco van Rijn vertelt over bewerkingen van klassieke toneelstukken en Ann Demeester spreekt met kunstenaar Gijs Frieling over het leitmotiv in beeldende kunst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here