Het perfecte paar schoenen voor onder die jurk die je klaar hebt liggen voor het kerstdiner, of dat éne originele kerstcadeau voor je oudtante. In de decembermaand wil je niet gewoon shoppen, je wilt inspiratie opdoen, ontdekken, rondstruinen en uiteindelijk dat item scoren waarvan je niet wist dat je het zocht, maar wat precies is waar je naar op zoek was. In de aanloop naar de feestdagen worden er diverse activiteiten georganiseerd, met als hoogtepunt de Kerstmarkt.

Authentieke winkels

In Haarlem kun je het hele jaar terecht voor authentieke, unieke en ambachtelijke winkels die je nergens anders in Nederland zult vinden. In november en december heeft winkelen in de stad nog nét dat beetje extra: de hele maand door worden activiteiten en evenementen georganiseerd die jou in de feeststemming brengen. Van musea tot restaurants, iedereen doet wel iets om extra aandacht aan de feestdagen te besteden.

Kerstmarkt

Eén van de hoogtepunten is daarbij de jaarlijkse Kerstmarkt, die de hele binnenstad direct in kerststemming brengt. Op zaterdag 9 en zondag 10 december zijn de straten volledig in de kerstsfeer: een gezellige drukte die niet onder doet voor kerstmarkten zoals je die wellicht kent in Düsseldorf of Keulen. Maak ook vooral een stop in de Schagchelstraat, die voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot ‘het straatje van Emma’ in de sfeer van Anton Pieck.

Haarlemse Kerstmarkt

Feestdagen

Natuurlijk is de sfeer van de feestdagen niet alleen tijdens de kerstmarkt te proeven. Jaarlijks siert de metershoge kerstboom na het Sinterklaasfeest de Grote Markt met meer dan 10,000 energiezuinige lampjes, en ook de winkelstraten zijn tijdens de donkere dagen knus verlicht. Op Kerstavond wordt ook dit jaar weer een sfeervol muzikaal hoogtepunt gevierd: op de Grote Markt en op het Nieuwekerksplein voor een kerstsamenzang en worden de grote kerstklassiekers door jong en oud uit volle borst meegezongen.

Meer informatie over de Kerstmarkt vind je op de website van Haarlem Marketing.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here