Afgelopen donderdag was Haerlems Bodem bij een strak uitverkocht optreden van Ronnie Flex & Deuxperience in Caprera. Niets geen stijfjes Bloemendaal, van jong tot oud gingen lekker los! Dit keer geen drank & drugs of expliciete nummers, maar een verfrissende en fijne ritmische samenwerking met de band Deuxperience. Denk aan lekkere trommels, goede mix en dames die jaloersmakend kunnen dansen en zingen. We kregen een mooie inkijk in Ronnie’s Surinaamse roots, samengevoegd met Caribische ritmes. 

ronnie flex

Lekker dansen in Caprera

De laatste jaren staat Ronnie Flex op veel grote festivals. En nu een tweede keer in ons mooie Caprera kon niet ontbreken. Wat moet dit een vette plek zijn om op te treden als artiest denk ik eigenlijk altijd als ik bij Caprera aan kom. Vermoedelijk dacht Ronnie er ook zo over want het ging meteen aan! Al bij de eerste twee nummers begonnen mensen uit het publiek te dansen en bij het nummer Nu sta je hier en Fan ging bijna iedereen staan en dansen. In 2017 bracht hij zijn album Rémi uit. Nummers als EnergiePlek Als Dit en Come Again waren natuurlijk donderdagavond ook te horen. 

ronnie flex

Het publiek was zoals verwacht overwegend jong, Ronnie Flex is heel populair! Dus kinderen, tieners, ouders van kinderen en andere mensen die van een feestje houden gooiden lekker de heupen los. “Zijn er nog Surinamers in de zaal?” vroeg Ronnie tussen een paar nummers door. Een gejoel steeg op! 

dansen

Ik krijg je niet meer uit m’n hoofd…

Speciaal voor ‘de kids’ werd Meli, Meli gespeeld. Ronnie begon een verhaal over dit nummer maar zei al vrij snel “laat ook maar zitten, hahaha!” Hij zei ook dat hij Meli, Meli pas een paar keer eerder live had gedaan. Van ons mag het vaker want het blijft gewoon een lekker nummer! De lichtelijk meewarige blikken van de pubers naast me heb ik genegeerd, dat snap je. Deze redacteur is de leeftijd van schaamte om lekker te dansen ver voorbij. 

ronnie flex
ronnie flex

Blijf dat doen, doe wat je doet

Bij de show was het podium mooi aangekleed met een soort grafische portretten van de bandleden van Deuxperience. Met in het midden een prachtige en bovenal lief portret van Ronnie met baby Nori. Afgelopen december is hij vader geworden, mooi dat hij dit niet alleen in nummers laat terugkomen (Blijf Bij Mij), maar ook in de aankleding bij de show. Verliest hij door het vaderschap zijn wilde haren?! Tot twee keer toe vertelde hij ‘de kids’ om vooral goed je best te doen op school. Een paar meiden van een jaar of 14 die voor mij stonden riepen meteen bijdehand “Jaaaaaa hoorrrrrr…”  Wellicht komt de boodschap bij hen niet (meer) aan. Maar hij zei ook: “Geloof in jezelf, als je je best doet kun je heel veel bereiken.” En daarvan is hij zelf natuurlijk wel een fantastisch voorbeeld! 

ronnie flex
caprera

Wil jij ook Ronnie Flex een keer live zien? Op vrijdag 18 oktober treedt hij op bij TIKTAK Special 2019 (onderdeel van ADE in Amsterdam) in de RAI. Kaarten koop je hier.

Tekst: Laura Freling

Foto’s: Peter van Heun

Meer HB en muziek? Check hier het verslag van Haevn in Caprera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here