Eind april bracht Haerlems Bodem nog een ode aan onze Haarlemse poptempel die vanwege de Corona-meetregelen haar deuren had moeten sluiten. Nu ruim vier maanden verder is Patronaat weer open met een aangepaste programmering. En donderdagavond stond Roosbeef er tweemaal in de grote zaal. 

Roosbeef

Stage 1,5

Zoals vele popzalen ontkwam ook Patronaat de afgelopen periode niet aan nemen van drastische maatregelen zoals het schrappen van banen. Maar gelukkig zijn er weer mogelijkheden om concerten te organiseren. Niet zoals we dat gewend waren in een kolkende zaal met een uitzinnige en zwetende mensenmassa. Onder de titel ‘Stage 1,5’ worden in de grote zaal van Patronaat concerten georganiseerd die volledig voldoen aan de huidige RIVM-richtlijnen. En dat betekent looplijnen, stoelen en tafeltjes met QR-codes om je drankjes te bestellen en natuurlijk de 1,5 meter afstand. Bij binnenkomst van de grote zaal krijgen we een warm welkom van Joshua Baumgarten. Hij legt ons persoonlijk de regels uit, en wijst er ook op dat zingen en dansen helaas nog niet is toegestaan.

Roosbeef

Roos(beef) 

Maar dan het optreden van Roosbeef zelf. Roosbeef werd in 2003 door Roos Rebergen opgericht en wint in 2005 de Grote Prijs van Nederland. Eind 2008 kwam haar debuut Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten uit. En deze titel kenmerkt Roosbeef: eigenzinnig en melancholisch. Fast forward naar 2020: Roosbeef’s vierde plaat Lucky is een feit. Ook nu veel lovende kritieken voor Roos die inmiddels moeder is geworden, net terug is uit Kentucky waar ze twee jaar met haar man woonde en nu vele ervaringen rijker is. 

Lucky live

Naast Roos bestaat Roosbeef tegenwoordig uit Tim van Oosten, Pascal Deweze (tevens producer van Lucky) en Tom Pintens. Veel van de nieuwe nummers van Lucky klinken live op het podium van Patronaat overtuigend. Een zeer strak spelende band, en Roos met haar bijzondere timing maken het samen tot ijzersterk geheel. En ook al mag het publiek in de zaal alleen maar klappen, genoten wordt er van Roosbeef volop.

Roosbeef

Krijg je geen genoeg van muziek en Haerlems Bodem? Check dan hier naar het verslag van Chef’Special in Caprera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here