29 Januari studeert de Haarlemmer Ruben Bausch af op het conservatorium Haarlem en wel op bijzondere manier: een concert waar hij met zijn band Ellij het resultaat van zijn harde werk zal tonen aan publiek.

Ruben Bausch en zijn Zeven koppige band

Ellij is een studio project van Ruben Bausch, live uitgevoerd door een zeven koppige band. De band maakt muziek geïnspireerd op muziek uit de jaren ’60 en ’70 in een modern jasje. Denk aan bands als Pink Floyd, The Beatles & Electric Light Orchestra. Als je denkt: “Ellij, dat komt mij ergens bekend voor?” Dat kan kloppen, ze wonnen in 2019 de Rob Acda Award en speelde onder andere al op Bevrijdingsspop.

In zijn eerste jaren op het conservatorium werkte Ruben veel als producer voor andere muzikanten en bands. Werkend achter de schermen ontstond een grote drang naar het maken van eigen muziek. Door het maken van eigen werk, kreeg zijn tijd op het conservatorium meer betekenis. In deze periode werd het album C R O S S E D gemaakt. Het concept van dit album en de liedjes worden tijdens deze avond geïntroduceerd in de show:

Ellij introduces C R O S S E D

Wil jij kaartjes winnen voor dit event? Like dit bericht, wij kiezen woensdag 22 januari een winnaar uit die samen met een plus 1 dit concert kan bezoeken! Tickets kun hier kopen.

Meer Haerlems Bodem? Lees dit artikel over Conny Jansen die komt dansen met nieuwe dansvoorstelling KIEM in Haarlem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here