Het grote publiek kent Ruben Hein als winnaar van het mega populaire televisieprogramma ‘Wie Is De Mol?’. Succesvol als finalist, en minstens zo succesvol als zanger en pianist. Dat bleek ook zaterdagavond in het PatronaatGeniet nog even na of krijg een indruk met de foto’s.

Ruben Hein

In 2010 bracht Ruben Hein zijn debuutalbum ‘Loose Fit’ uit onder het legendarische Blue Note platenlabel. Voor zijn album ‘Hopscotch’ kreeg hij in 2013 de Edison Publieksprijs. Zijn muziek is te omschrijven als ‘warme vocalen met een soulvolle omlijsting, gecombineerd met fenomenaal pianospel’. In 2014 en 2015 speelt hij mee als toetsenist bij de Engelse singer-songwriter Fink, zowel op diens album Hard Believer als als toetsenist bij de Europese tournee van Fink. Hierbij verzorgt Ruben ook de achtergrondzang. Ruben was een van de gastartiesten tijdens Symphonica in Rosso 2017 in de Ziggo Dome waar Simply Red de hoofdartiest was. Enkele jaren daarvoor had hij ook al het voorprogramma van Simply Red verzorgd, destijds ook in de Ziggo Dome.

Ruben Hein

Ruben Hein

Groundwork Rising
Na de succesvolle EP ‘Dressed Up’ in 2014, nam Ruben Hein vier jaar de tijd voor het maken van zijn nieuwe album ‘Groundwork Rising’. In die tijd moedigde frontman Fin van de Engelse band Fink Ruben aan om op een andere manier naar muziek te kijken en zichzelf muzikaal uit te dagen door de onderbelichte kanten in hemzelf op te zoeken. Ruben nam dat advies ter harte en vertrok vervolgens naar een afgelegen locatie in de bossen, met slechts een oude rode piano tot zijn beschikking. ‘Groundwork Rising’ is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij zijn muziek eigenlijk om draait: de stem en de piano. 
Bij de show van de ‘Groundwork Risig Tour’ in Haarlem lag de nadruk vooral op zijn nieuwe repertoire. Daarbij werd Ruben begeleid door een vierkoppige band. De avond werd geopend door soulvolle klanken van Hebe. 

Ruben Hein

Ruben Hein

Ruben Hein

Ruben Hein

Ruben Hein

Bekijk meer foto’s van onze fotograaf Peter van Heun via zijn website. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here