De legendarische Club Stalker sloot al eerder dit jaar de deuren en nu volgt Club Ruis. Deze Breezer-club gaat dicht per 1 januari 2020. De eigenaar Martijn Bevelander geeft aan dat het na 6 jaar Club Ruis tijd is voor iets nieuws.

Club Ruis gaat dicht

Club Ruis, gevestigd aan de Smedestraat 31, sluit haar deuren per 1 januari 2020 definitief. In de komende periode staat de club in het teken van de End-Game-Feestmaand. Met als laatste het eindfeest 28 december waar om 6:00 uur s’ochtends dan definitief het doek valt. Wat er met het pand aan de Smedestraat gaat gebeuren is onduidelijk. “Het kan nog alle kanten op,” zegt Bevelander over de bestemming, exploitatie en inrichting. “Het pand is supergroot. Ik sta overal voor open.”

Terugblik

Martijn Bevelander begon zijn horeca-activiteiten in 2003, met eerst Club Delirium, daarna Club 023 en sinds 2014 Club Ruis. Hij kijkt met een goed gevoel terug. “Hier is gefeest, hier zijn vriendschappen gesloten en relaties begonnen,” (en gesneuveld) “heel veel klanten hebben fantastische herinneringen.” Hijzelf ook. Bevelander noemt enkele hoogtepunten: “De schuimfeesten, de 75 cent-uren, de Happy Hours, evenementen als Pressure, Rumours, Academy en Bruis. En we hebben echt dj’s en artiesten van wereldfaam binnen gehaald.” Club Ruis heeft 2 keer een top 5 notering gekregen bij de Nightlife Awards. Eenmaal in 2017 en eenmaal in 2018.

Wat nu

Dat Bevelander 16 jaar lang de horecaclub in Haarlem winstgevend heeft weten te houden, is vandaag de dag een prestatie op zich. De afgelopen tien jaar is het aantal clubs en discotheken landelijk met 44 % gedaald. Bij de redactie van Haerlems Bodem komt nu wel de vraag of er nog wel een club in Haarlem terugkomt of dat wij het vooral moeten hebben van de feestjes en (bruine) kroegen.

Gelukkig hebben we nog de spannende verhalen na het uitgaan van taxichauffeur Brian

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here