SantaRun 2018: Hollende kerstmannen door stad!

0
162

Trek op 14 december je santa-pak aan en ren, huppel of dans mee met tweeduizend andere Santa’s tijdens de SantaRun 2018. Vraag je vrienden, kroegmaatjes of schoonmoeder mee en loop deze Fun Run. Het start met een warming up op de Grote Markt en eindigt met een kerstborrel en afterparty. 

SantaRun 2018

De SantaRun is een Fun Run van 3 of 6 kilometer, dus hardlopen is niet per sé noodzakelijk. Rollend, hinkelend of dansend is ook prima. Hoe werkt het? Eigenlijk best simpel, het is de bedoeling dat alle lopers in kerstthema verkleed gaan. Om 19:00 uur verzamelen en je warmstomen voor de run onder begeleiding van podiumbeesten en een dj. Het startschot is om 19:30. Na de run is het tijd voor een borrel en een afterparty, die beiden op de Grote Markt plaatsvinden.

SantaRun 2018

Rennen voor het goede doel

De kerstmannen rennen niet voor de beste tijd, maar voor het zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. De opbrengst van de SantaRun (kaartjes zijn € 12,50) kom ten goede aan drie geselecteerde goede doelen. Deze zijn gericht op kinderen uit Haarlem en omgeving met een achterstand, door ziekte, gebrek aan financiële middelen of ander leed. Dit jaar zet SantaRun zich in voor:

Kinderuniversiteit Haarlem
Deze weekendschool biedt nieuwsgierige kinderen uit Haarlem een praktisch programma van twee jaar gericht op talentontwikkeling. Leerlingen maken twee jaar lang op zondagen kennis met kunst, cultuur, maatschappij en wetenschap. Ze duiken in een boeiende wereld waarmee ze van huis uit niet zo gauw in aanraking komen. Kinderuniversiteit Haarlem biedt hen een steun in de rug, zorgen ervoor dat kinderen steviger in hun schoenen staan. Bevlogen journalisten en doktoren, advocaten en architecten, rechters en politici laten hen zien, horen en ervaren wat er bij hun vak komt kijken.
Website: kinderuniversiteithaarlem.nl

Stichting Vaarwens
Stichting Vaarwens is een vrijwilligersorganisatie die zich al vanaf 2008 inzet om mensen die palliatief zijn (uitbehandeld) een onvergetelijke vaardag te bezorgen met hun vrienden en familie op het water. De vaardag is een geheel exclusieve dag voor de zieke en zijn/haar familie en vrienden. In veel gevallen is dit ook het laatste moment van samenzijn. Jullie bijdrage gaat naar vaardagen voor kinderen en hun families uit omgeving Kennemerland. Website: stichtingvaarwens.nl

Stichting Mercy Home
De bijdrage die wordt opgehaald wordt o.a. gebruikt voor een opleiding voor 38 weeskinderen van het weeshuis Mercy Home voor 1 jaar. Dit is initiatief van het Stedelijk Gymnasium. De kinderen in Mercy Home zijn Dalit, de onaanraakbare. Dit wil zeggen dat ze uit de laagste ‘kaste’ komen en weinig tot geen rechten hebben in India. De kinderen die in Mercy Home wonen, hebben één of beide ouders verloren.

Ren jij ook mee met de SantaRun 2018! Meer informatie, kaartjes en alvast in de stemming komen? Ga dan naar de website www.santarunhaarlem.nl.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here