In de stad die meermalen is bekroond als ‘leukste winkelstad van Nederland’ vind je alles. Van de grote ketens tot boetiekjes en speciaalzaken. Op 10 minuten lopen van De Scheepmaker vind je het gezellige plein ‘De Grote Markt’ met onder andere de Philharmonie, de Toneelschuur en regelmatig evenementen. Lekker vanaf je balkon of dakterras uitzicht op het Spaarne of de binnenstad. Scheepmakerskwartier word een duurzaam nieuw appartementengebouw, dat het begin van de binnenstad markeert. Stoer, stedelijk en met verfijnde detailleringen.

De Scheepmaker

De Scheepmaker ligt op de oostoever van het Spaarne en bestaat uit 55 koopwoningen, uitgevoerd met luxe keuken en sanitair, vloerverwarming en een overdekte parkeerplaats in het gebouw. Het woningaanbod bestaat uit 10 Spaarne-appartementen, 28 stadsappartementen, 10 twee laagse kadewoningen met een tussen vloer en 7 penthouses met dakterras. De Scheepmaker heeft vier zijden. Aan de Spaarnezijde vind je op de kade een aantrekkelijke wandelroute die straks onder het spoor doorloopt. Aan de spoorzijde is een fraai groen aanleg ingericht en aan de zuidzijde van De Scheepmaker bevindt zich de rustige Windasstraat met een prettige speelplek voor kinderen.

Het ontwerp

De Scheepmaker vormt de sleutel van de nieuwe wijk het Scheepmakerskwartier. Met aan de ene kant de individuele grachtenpanden en aan de andere kant de grotere, oude fabrieken van Figee en Droste, zo markeert De Scheepmaker het begin van de binnenstad. Het rijke Haarlemse industriële erfgoed vormt de perfecte inspiratie voor een stoer gebouw met grote raampartijen, imposante puien en een sprekende gevel. Het gebouw wordt uitgevoerd in een warm gekleurde baksteen en kent bijzondere gemetselde details met een opvallend reliëf. In de openbare ruimte om het gebouw heen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. Op Facebook kun je bijhouden hoe dit project verloopt.

De Scheepmaker Vlog 1. Het mooie van De Scheepmaker

Aan de oostoever van het Spaarne ontstaat iets moois! Laura Ebbenhorst van Haarlem City Blog sprak met Ernest van der Meijde over de bijzondere kwaliteiten van wonen op deze plek en wat De Scheepmaker zo mooi maakt. Beelden zijn gemaakt door Dennis Cup van Haerlems Bodem. Bekijk ons leuke eerste vlog én kom zaterdag 15 juli naar de kick-off op de Harmenjansweg 85 in Haarlem om de locatie te ontdekken!

Geplaatst door De Scheepmaker op woensdag 12 juli 2017

Duurzaam wonen

Voor alle woningen in De Scheepmaker geldt: duurzaamheid en energiezuinigheid. De appartementen en kadewoningen zijn zeer goed geïsoleerd zodat er in huis een prettig woonklimaat is en irritante geluiden buiten worden gehouden. Woningen zijn voorzien van vloerverwarming en geavanceerde mechanische ventilatie. Op het hoogste dak van De Scheepmaker staan zonnepanelen geïnstalleerd. Samen met de warmte terugwininstallatie dragen de zonnepanelen bij aan de energievoorziening, maar om niet te vergeten het levende mos op het platte dak biedt bewoners ook een bijzonder uitzicht en het mos dak stimuleert bovendien ook het lokaal micro-ecosysteem. Vetkruid is een verzameling levende mossen. Het is bijzonder sterk en vergt weinig onderhoud, terwijl het beschermend werkt en een hoge isolatiewaarde realiseert. Opvallend: aan het gebouw worden lange stalen draden bevestigd waar klimop omheen kan groeien. Het gebouw krijgt daardoor aan de Harmenjansweg het beeld van een verticale tuin.

De Scheepmaker Vlog 6. Verkoop is gestart

De Scheepmaker Vlog 6. Verkoop is gestartHaarlem City Blog rapporteerde zaterdag 30 september live vanuit De Lichtfabriek waar De Scheepmaker in verkoop is gegaan. Heb je de start verkoop gemist of was je juist aanwezig? Kijk dan nog eens terug! En vergeet niet: donderdagmiddag om 17.00 uur sluit de inschrijving!

Geplaatst door De Scheepmaker op woensdag 11 oktober 2017

Meer informatie over de Scheepmaker vindt je op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here