FrietHoes en Jopen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw biertje, Schillen Blond. Een heus Haarlems brouwsel met een bittertje in de afdronk. Over het etiket is ook nagedacht. Niemand minder dan Joost Swarte ontwierp de tekening. Schillen Blond is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Schillen Blond

Schillen Blond

In 2017 lanceerde FrietHoes Schillenbier. Toen deden zij dat samen met brouwerij Troost. Schillenbier is gemaakt van het aardappelresidu. Een aardappel is rond en frieten vierkant, waardoor je stukjes aardappel en schil overhoudt. Inmiddels zijn we één jaar verder sinds de lancering van Schillenbier en heeft Friethoes een andere bierbrouwer benaderd, Jopen dus. En met stadstekenaar Joost Swarte is Schillen Blond deze keer een typisch Haerlemse fabricatie. Naast de al eerdergenoemde aardappelresten bestaat Schillen Blond uit gerst, verschillende hopsoorten en gist.

Over Jopen

De Jopenkerk is voortgekomen uit stichting Haarlems Biergenootschap. Zij hadden als doel Haarlem weer op de (bier)kaart te zetten wat betreft speciaalbier. Sinds 2010 werd dit verwezenlijkt in de vorm van de Jopenkerk, dit is een kerk omgebouwd tot bierbrouwerij gevestigd op de gedempte Voldersgracht. Sindsdien kun je hier terecht om te proosten met lokaal gebrouwen bieren.

Over FrietHoes

Een ander inmiddels bekend Haarlem bedrijf is FrietHoes. Deze frietbakkers maken hun friet zelf en zitten gevestigd op de Kruisweg. Je bent er vast eens een keertje langsgelopen op weg naar het station. Zij staan met meerdere foodtrucks op veel festivals als Down The Rabbit Hole, Best Kept Secret, Indian Summer Festival en kun je hun friet kopen bij de Efteling. Leuk dus dat deze twee Haerlemsche ondernemingen de handen ineen hebben geslagen.

Meer Haerlems Bodem? Klik dan hier en lees over Janneke die de Kilimanjaro gaat beklimmen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here